[Golf MK2/MK3] Montaż obrotomierza.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Mam pytanko odnośnie licznika. posiadam golfa 3 1.8 CL i mam zegarek zamiast obrotomierza ale nigdzie nie moge znalezc indeksu prędkosci (zakres predkości od 20 do 220)!!! Potrzebuje to wiedziec bo chce wymienic na zegary z obrotomierzem i nie wiem jaki indeks prędkości a wczoraj wymontowałem całe zegary i obejrzałem dokładnie ale nic nie znalazłem. POMOCY !!!
A ja mam większą zagadkę.Do golfa III 1.9 TD '92 założyłem licznik z obrotomierzem od TDI '93 i jak zapalam silnik to obrotomierz wędruje na max i już tam zostaje.Nie chcę zmieniać znowu liczników bo te są od wersji GT więc są w kolorze ładnego aluminium i troszeczke szkoda. Może więć ktoś wie w jaki sposób mogę zmienić odczyt obrotomierza na prawidłowy?
Wymiana tarcz w MK3 1,4
Jak już gadamy o zegarach.Przy zmianie tarcz chciałem wypiąć wskazówkę z prędkościomierza i cosik ciężko szła więc na chama nie wyciągałem.Poza tym pozostałe (zegar, wskaźnik paliwa i temp) poszły łatwo.
Da się coś skopcić czy mam użyć siły?
Pozdro 4 all
Da się coś skopcić czy mam użyć siły?
Pozdro 4 all
Jakby co to mnie niema :)
Witam Ciepło. Zmieściłem sie w tych 99,9 % ostatnio kupiłem sobie licznik z obrotkiem na 2 wtyki wszystko podłaczyłem i jest git zniknał ten bol , z tym ze musze zmieniac obudowy liczników bo moj aktualnie zakupiony niema bocznych mocowań na sróby przy plastiku, uważajcie na to kupujac zegary, co z tego ze bedziecie mieli zegary jak obudowa bedzie wam latac i brzeczec a to jest nieprzyjemne , przy okazji zdejojmowania obudowy deski zgubiłem kilka blaszek do mocowań sród gdzie mozna je dostać czy trzeba jedzieć na szrot , a moze jakis sklep wawa.
Po zamontowaniu zegarów nastepny problem podswietlanie nie działa, no cóz zamontuje sobie neona lub jakies ziemne katody, tylko gdzie najelpiej je podłaczyc pod wtyk 58| odpowiadajacy za napiecie dla podswietlania czy moze jest jakis inne miejsce ?
Dla wyjecia wskazówki trzeba urzyc wiecej siły, natomiast odpowiednia jej regulacja pozniej jest trudna najlepiej zdjac szybke tak by niepolamac umowic sie z kims kto ma w miare dokładne wskazania i ustawiac, trzeba tez zapamietac odpowiednia predkosc na danych tys/ obrotach. Nio i jescze taki off topic: ma ktos moze skany białych zegarów juz w odpowiedniej wielkosci do wydrukowania byłbym wdziezny za podesłanie andrzej1000@o2.pl Niech wasze silnik pracuja długo i sprawnie ;] Pozdrowka
Po zamontowaniu zegarów nastepny problem podswietlanie nie działa, no cóz zamontuje sobie neona lub jakies ziemne katody, tylko gdzie najelpiej je podłaczyc pod wtyk 58| odpowiadajacy za napiecie dla podswietlania czy moze jest jakis inne miejsce ?
Dla wyjecia wskazówki trzeba urzyc wiecej siły, natomiast odpowiednia jej regulacja pozniej jest trudna najlepiej zdjac szybke tak by niepolamac umowic sie z kims kto ma w miare dokładne wskazania i ustawiac, trzeba tez zapamietac odpowiednia predkosc na danych tys/ obrotach. Nio i jescze taki off topic: ma ktos moze skany białych zegarów juz w odpowiedniej wielkosci do wydrukowania byłbym wdziezny za podesłanie andrzej1000@o2.pl Niech wasze silnik pracuja długo i sprawnie ;] Pozdrowka
Czesc jestem nowy na forum
Mam pytanie posiadam Golfa 3 1.8 GL i chce zalozyc obrotomierz zamiast tego zegarka ale niewiem jak sie za to zabrac czyli jaki kupic ,jak podlaczyc itd. Czytalem wasze posty wczesniej i wiem juz ze potrzeba mi obrotomierza na 7000 obr.Moze ktos ma ta wersje golfa i zalozony obrotomierz ?? Z gory dziekuje za odpowiedzi:)
Mam pytanie posiadam Golfa 3 1.8 GL i chce zalozyc obrotomierz zamiast tego zegarka ale niewiem jak sie za to zabrac czyli jaki kupic ,jak podlaczyc itd. Czytalem wasze posty wczesniej i wiem juz ze potrzeba mi obrotomierza na 7000 obr.Moze ktos ma ta wersje golfa i zalozony obrotomierz ?? Z gory dziekuje za odpowiedzi:)