Moje oświetlenie nawiewów mk3
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Mam pytanko odnośnie plastiku światłoprzewodzącego z tyłu panelu pokręteł od nawiewów.
Chodzi o ten plasticzek:
http://img501.imageshack.us/my.php?image=nawiew5zy.jpg
Mozna to jakos samemu zrobić..nie wiem z kawałka wyciętej płyty CD lub czegos podobnego? A jeżeli nie to być może ktoś z Was posiada taki jeden plasticzek na zbyciu? Ja bym chętnie go odkupil.
Pozdrawiam
Chodzi o ten plasticzek:
http://img501.imageshack.us/my.php?image=nawiew5zy.jpg
Mozna to jakos samemu zrobić..nie wiem z kawałka wyciętej płyty CD lub czegos podobnego? A jeżeli nie to być może ktoś z Was posiada taki jeden plasticzek na zbyciu? Ja bym chętnie go odkupil.
Pozdrawiam
a moze wystarczy porobic w takiej plycie naciecia, by rozpraszaly ladnie swiatlo tak jak w orginalnym plastiku ? swoja droga tez cierpie na brak tego srodkowego kawalka plastiku porobie testy i dam znac
pozdrawiam, th
www.ndi.net.pl
pozdrawiam, th
www.ndi.net.pl
Niestety, tutaj problemem jest głównie grubość okłądki z płyty CD, ona jest po prostu za cienka.
Można kombinować z pleksi, ale wtedy koszt rośnie, ponieważ ciężko dorwać mały kawałek.
Ja tych plastików kilka jeszcze mam w sobotę zrobiłem kolejny panel na diodach więc zaczynam wpadać w produkcyjny styl.
Ten panel został zrobiony w 100 % według mojej porady i nie było żadnego problemu. Zresztą zapytajcie macientyvw bo u niego to zamontowałem. W komplecie z zegarami UV
Można kombinować z pleksi, ale wtedy koszt rośnie, ponieważ ciężko dorwać mały kawałek.
Ja tych plastików kilka jeszcze mam w sobotę zrobiłem kolejny panel na diodach więc zaczynam wpadać w produkcyjny styl.
Ten panel został zrobiony w 100 % według mojej porady i nie było żadnego problemu. Zresztą zapytajcie macientyvw bo u niego to zamontowałem. W komplecie z zegarami UV
tak jak napisal rydzu, panel zrobiony w/g jego porady i tak sie prezentuje późńej zamieszcze zdjecie z nowymi zegarami zdjecie w nocy, nie przerazcie sie bo podswietlanie zegarow nie jest jeszcze skonczone, bedzie dopiero po zakupie niebieskiej katody. narazie jest czerowno
"Most perfect silence is when
there´s no need to explain"
there´s no need to explain"
- Kamil Włodi
- Mały gagatek
- Kontakt:
vwitam
a ma ktoś może jakieś zdjęcia od podświetlenia licznika mk2 z obrotkiem...
czy da się przerobić na diody
rozkręciłem i tam z tyłu są 3żarówki ---- czy to są te od podświetlenia???
pozdrawiam
czy da się przerobić na diody
rozkręciłem i tam z tyłu są 3żarówki ---- czy to są te od podświetlenia???
pozdrawiam
- Kamil Włodi
- Mały gagatek
- Kontakt:
vwitam
prosto można zlikwidować punktowe świecenie, musisz wyjąć diody i ich "czubki" zeszlofować na pilniku lub na szlifierce na płasko wtedy będzie dioda rozpraszająca światło:) sam tak zrobiłem!;) i jest OK
pozdrawiam
pozdrawiam