Ori Xenon w MK4 -opis, przeróbka -wszystko w jednym temacie
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Forum Master
Właśnie, kolega nie napisał czy ma auto wyposażone w samopoziomowanie czy nie
Re: Ori Xenon w MK4 -opis, przeróbka -wszystko w jednym tema
nie mam zamontowanego samopoziomowania
Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka
-
- Forum Master
czyli młotek do ręki i regeneracja śruby
A śruba działa bo się odblysnik cofa I wracapiotrek233 pisze:czyli młotek do ręki i regeneracja śruby
-
- Forum Master
Musisz rozebrać lampę sprawdzić co pękło.
Skoro nie masz samopoziomowania to "poszły" na max w dół i teraz śrubą nie podkręcisz w górę na tyle. Silniczki muszą Ci podnieść lampę do poz. wyjściowej i potem możesz wyregulować śrubą. Tak w ori powinno być. Bez samopoziomowania to nie wiem. Rozbiórka lampy i musiałbyś odłączyć silniczek od odbłyśnika i pozostaje Ci tylko regulacja na śrubę.
TDI -> The Devil Inside
Ale po włączeniu świateł silniczki idą na dół I wracają do swojej pozycji
-
- Forum Master
no właśnie nie mam, wydaje mi się że tak robi ten moduł na lampie od zasięgu światełpiotrek233 pisze:Czyli masz samopoziomowanie
-
- Użytkownik
A teraz pytanie jakiego chyba jeszcze nigdy nikt nie zadał co jeżeli chciałbym zamiast xenonów włożyć zwykłe halogenówki? czy trzeba coś przerabiać? Mam okazję, żeby podmienić swoje zwykłe lampy na xenony tylko pytanie czy w drugim aucie nie trzeba będzie też z przejściówkami kombinować?
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
- Auto: Golf MK4
- Silnik: BUB
maciek_gti, To chyba logiczne skoro ty musisz przejść z 10 na 12pin to on z 12 na 10
Witam wszystkich serdecznie !
Mam mega problem z moimi xenonami ...
A mianowicie kupiłem golfa 4 2000r z lampami xenon i mówię fajnie ale nie wiedziałem nic na ten temat a one był nie w oryginale tylko dorabiane ....
Brak samo poziomowania ...
Brak regulacji niby z kabiny idzie coś dźwignąć ale to jest nic świecą praktycznie metr przed autem ...
To są lampy starego typu jeszcze pokombinowane bo przerobione na wtyczki 10PIN
i nie mam w nich sterownika w lewej lampie samo poziomowania ....
co robić ??
dodam że kupiłem 2 czujniki do samo poziomowania i nie ma problemu z ich montażem ale gdzie je teraz wpiąć po co ktoś wyrzucił sterownik z lewej lampy
po co przerobił na 10 PIN i na dodatek nie mam tej kostki która powinna wychodzić z lampy żeby go wpiąć jakbym kupił nowy ...
Pomocy
Mam mega problem z moimi xenonami ...
A mianowicie kupiłem golfa 4 2000r z lampami xenon i mówię fajnie ale nie wiedziałem nic na ten temat a one był nie w oryginale tylko dorabiane ....
Brak samo poziomowania ...
Brak regulacji niby z kabiny idzie coś dźwignąć ale to jest nic świecą praktycznie metr przed autem ...
To są lampy starego typu jeszcze pokombinowane bo przerobione na wtyczki 10PIN
i nie mam w nich sterownika w lewej lampie samo poziomowania ....
co robić ??
dodam że kupiłem 2 czujniki do samo poziomowania i nie ma problemu z ich montażem ale gdzie je teraz wpiąć po co ktoś wyrzucił sterownik z lewej lampy
po co przerobił na 10 PIN i na dodatek nie mam tej kostki która powinna wychodzić z lampy żeby go wpiąć jakbym kupił nowy ...
Pomocy
jaką przetwornice mam kupić z boscha ?? czy z al ???
czy jak rozbiorę lamy pomoże mi ktoś żeby podpiąć kable do tej przetwornicy z samopoziomowania
cze jak podpinam się do lewej lampy z czujnikami samopoziomowania to jak steruje poziomowanie w drugiej jak to jest połączone i teraz mam lampy przerobione na 10 pin to czy będzie działało samopoziomowanie w drugie i pierwszej ???
czy jak rozbiorę lamy pomoże mi ktoś żeby podpiąć kable do tej przetwornicy z samopoziomowania
cze jak podpinam się do lewej lampy z czujnikami samopoziomowania to jak steruje poziomowanie w drugiej jak to jest połączone i teraz mam lampy przerobione na 10 pin to czy będzie działało samopoziomowanie w drugie i pierwszej ???
czy ktoś tu w ogóle zagląda czy mam napisać nowy wątek ???