[MK4/BORA] Montaż podłokietnika
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- koper92
- Dropped Herz
Problem już rozwiązałem , http://www.ebay.de/itm/VW-Golf-4-Car-In ... 0853884411 -koło dzwigni ręcznego znajdował się phone interface,i jeden z jego uchwytów montażowych koliduje z łapą podłokietnika,ale da się to obejść przykręcająć interfejs tylko na ten dłuższy uchwyt,a pomijając mały,dobrze się trzyma i wtedy nie koliduje z podłokietnikiem.
- marusiek1992
- Mały gagatek
Witam. Ma ktoś wymiary tej specjalnej śruby/adaptera do podłokietnika? dokładnie chodzi mi 1J0 711 354.
Ponieważ rozebrałem podłokietnik i okazało się, że poprzedni właściciel zamontował go bez właśnie tego czegoś i sie chwiał.
Jeśli ktoś ma dostęp do wymiarów to bardzo bym prosił.
do obrazka:
"c" i "e" to rozmiary gwintów. z tego co wyczytałem to chyba m8, ale nie jestem pewny.
"b" chyba ma 17mm czego też nie jestem pewny
wiadomo "a" + "b" to długość całkowita
a "d" to rozmiar klucza
z góry dziękuję
pozdraVWiam
Ponieważ rozebrałem podłokietnik i okazało się, że poprzedni właściciel zamontował go bez właśnie tego czegoś i sie chwiał.
do obrazka:
"c" i "e" to rozmiary gwintów. z tego co wyczytałem to chyba m8, ale nie jestem pewny.
a "d" to rozmiar klucza
z góry dziękuję
pozdraVWiam
SBL GRUPA ŚLĄSK
Na chwilę obecną musi wystarczyć pdf, do któregowrzuciłem link w 1 poście.Razor1711 pisze:Można odświeżyć zdjęcia?
Jeśli mam jeszcze fotki na dysku to je uaktualnię.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
ja tą śrubo-nakrętkę dorobiłem u siebie w prosty sposób
wystarczy wziąć śrubę nakrętkę i zespawać ze sobą i wszystko jest super
nie każdy ma spawarkę ale wystarczy podjechać do byle tłumikarza i zrobi to za free
A te blaszko-nakrętki, które się wsuwa, zastąpiłem nakrętkami, przyklejając je taśmą dwustronną, żeby je "przytrzymać" przy skręcaniu
wystarczy wziąć śrubę nakrętkę i zespawać ze sobą i wszystko jest super
nie każdy ma spawarkę ale wystarczy podjechać do byle tłumikarza i zrobi to za free
A te blaszko-nakrętki, które się wsuwa, zastąpiłem nakrętkami, przyklejając je taśmą dwustronną, żeby je "przytrzymać" przy skręcaniu
Re: [MK4/BORA] Montaż podłokietnika
a+b= 31 mmmarusiek1992 pisze:Witam. Ma ktoś wymiary tej specjalnej śruby/adaptera do podłokietnika? dokładnie chodzi mi 1J0 711 354.
do obrazka:
a "d" to rozmiar klucza
z góry dziękuję
pozdraVWiam
b= 17 mm
c= M8
d= 12,9 mm, klucz 13
e= M8
-
- Mały gagatek
Możesz opisać jakoś bardziej dokładniej. Kupiłem oryginalną używaną i przy wkładaniu faktycznie trzeba trochę pouginać, jednak u mnie niestety pękł jeden z zawiasów. Skleiłem, trzyma mocno. Jednak przed drugim podejściem wolałbym się upewnić czy dobrze robię.Shmatan pisze:Ja - bez większych problemów. Trzeba całe mocowania zawiasów odgiąć delikatnie na bok.
No chyba, że będę zmuszony wykorzystać to
Wolałbym nie.
Denerwowanie się to mszczenie się na własnym zdrowiu za głupotę innych
czy przyciski podłokietnika można wymontować (jeśli tak to jak?) i ponownie zamontować bez utraty ich funkcjonalności ?
-
- Nowicjusz
- Auto: VW Bora 1999 - 1.9Tdi
Witam
Czy u was po zamontowaniu podlokietnika lata on na boki ( prawo-lewo) ?
Czy u was po zamontowaniu podlokietnika lata on na boki ( prawo-lewo) ?
Qubass, górny bez problemu wyciągasz przez przesunięcie i podważenie do góry, natomiast dolnego nie wyciągałem to nie wiem.
passenger44, nie ma prawa latać ani w prawo tym bardziej w lewo
passenger44, nie ma prawa latać ani w prawo tym bardziej w lewo
Zamiast specjalnej śruby 1J0 711 354 zastosowałem nakrętkę dystansową M8x25. Skróciłem ją do 17 mm. Następnie przykręciłem śrubą M8x14. Opisywał to już ktoś w innym wątku.
Zamiast tych blaszek z gwintem od strony pasażera użyłem nakrętek M8 i przykleiłem je od spodu taśmą dwustronną. Ciężko było, ale się udało.
Koszt ok. 1 PLN
Zamiast tych blaszek z gwintem od strony pasażera użyłem nakrętek M8 i przykleiłem je od spodu taśmą dwustronną. Ciężko było, ale się udało.
Koszt ok. 1 PLN
Wiem że temat dawno stworzony, ale jest idealnie napisany. Podlokietnik zamontowałem w godzinkę z zegarkiem w ręku ! naprawdę polecam !
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Odkopię trochę temat. Kojarzy ktoś z was jakie wymiary mają te nakrętki zaciskowe (blaszki), bo widziałem coś takiego w norauto, a Aso życzy sobie 20 zł za 2 sztuki?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
Witam serdecznie
piszę po bardzo dużej prośbie... czy jest szansa zakupić sam komplet śrub, nakrętek niezbędnych do montażu podłokietnika do golfa 4 ?
byłbym wdzięczny za informacje... przeszukałem pół internetu i nie znalazłem samych śrub...
pozdrawiam Michał.
piszę po bardzo dużej prośbie... czy jest szansa zakupić sam komplet śrub, nakrętek niezbędnych do montażu podłokietnika do golfa 4 ?
byłbym wdzięczny za informacje... przeszukałem pół internetu i nie znalazłem samych śrub...
pozdrawiam Michał.