a czy przejrzałeś cały temat ? Bo znajdziesz w nim potrzebne fotki...grzegk pisze:A czy ktoś może orientuje się jak którędy przechodzi ten przewód do spryskiwaczy tylnej szyby?
[MK4] naprawa tylnej wycieraczki i spryskiwacza
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Re: [MK4] naprawa tylnej wycieraczki i spryskiwacza
Ano właśnie pobieżnie przejrzałem i to był błąd, bo już znalazłem usterkę właśnie dzięki poprzednim postom, dzięki!Qto pisze:a czy przejrzałeś cały temat ? Bo znajdziesz w nim potrzebne fotki...grzegk pisze:A czy ktoś może orientuje się jak którędy przechodzi ten przewód do spryskiwaczy tylnej szyby?
Witajcie koledzy
Wiem że temat wałkowany itd.
Mam tylko pytanie, czy ten otwór w rurce z zębatką ma na caości długości 6mm czy jest jakieś przewężenie na końcu ???
Oraz gdzie idą te dwa oringi te które widać na fotkach z zestawu naprawczego???
Proszę o pomoc, bo jestem na etapie naprawy spryskiwacza, mam już rurkę naprawioną wstępnie i miałem przewiercić 6mm otwór w zębatce po całości ale nie mam pewności czy na całości ma być równo, bo mi urwała się rurka na końcu i teraz zagadka ile tam ma ten otworek.
Chcę założyć również oringi ale gdzie i jakie średnice??
I jak koledzy podpowiecie ?????
Wiem że temat wałkowany itd.
Mam tylko pytanie, czy ten otwór w rurce z zębatką ma na caości długości 6mm czy jest jakieś przewężenie na końcu ???
Oraz gdzie idą te dwa oringi te które widać na fotkach z zestawu naprawczego???
Proszę o pomoc, bo jestem na etapie naprawy spryskiwacza, mam już rurkę naprawioną wstępnie i miałem przewiercić 6mm otwór w zębatce po całości ale nie mam pewności czy na całości ma być równo, bo mi urwała się rurka na końcu i teraz zagadka ile tam ma ten otworek.
Chcę założyć również oringi ale gdzie i jakie średnice??
I jak koledzy podpowiecie ?????
Witam
Jak możesz to prześlij mi te zdjęcia z tematu.
Dzięki z góry
Jak możesz to prześlij mi te zdjęcia z tematu.
Dzięki z góry
Witam, prośba o pomoc....
W moim aucie nie działa wycieraczka tylna. Prawdopodobnie została omyłkowo uruchomiona w zimę (chociaż pewności nie mam).
Prąd do silniczka dochodzi, zarówno na pinie zasilania jak i spryskiwacza. Wszystko wygląda na sprawne, ramie obraca się lekko, rurka spryskiwacza drożna.
W czym tkwi problem?
Zrobiłem zdjęcia rozebranego silniczka (smar usunięty na potrzeby zdjęcia).
W moim aucie nie działa wycieraczka tylna. Prawdopodobnie została omyłkowo uruchomiona w zimę (chociaż pewności nie mam).
Prąd do silniczka dochodzi, zarówno na pinie zasilania jak i spryskiwacza. Wszystko wygląda na sprawne, ramie obraca się lekko, rurka spryskiwacza drożna.
W czym tkwi problem?
Zrobiłem zdjęcia rozebranego silniczka (smar usunięty na potrzeby zdjęcia).
http://www.humanitarni.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam,
rozebrałem tą puszkę z mechanizmem tylnej wycieraczki przesmarowałem i zamontowałem. Włączyłem wycieraczkę i nic. Gdy podszedłem do bagażnika i go otworzyłem, wycieraczka zaczęła działać. Działa tylko przy otwartej klapie. Co to może być ?
rozebrałem tą puszkę z mechanizmem tylnej wycieraczki przesmarowałem i zamontowałem. Włączyłem wycieraczkę i nic. Gdy podszedłem do bagażnika i go otworzyłem, wycieraczka zaczęła działać. Działa tylko przy otwartej klapie. Co to może być ?
Przetarte przewody w przelotce.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
Gdzie jest ta przelotka ?
To jest inaczej kostka którą wpina się w tą puszkę z mechanizmem ?
To jest inaczej kostka którą wpina się w tą puszkę z mechanizmem ?
Witam, mam problem z tylną wycieraczką w moim Golfie mk4, problem polega na tym iż nie wykonuje ona żadnego ruchu.
Diagnoza:
Silniczek działa podpięty na krótko. Wyczyszczony i wysmarowany
Napięcie w kostce ok 3V - pociągnąłem masę z innego miejsca ale nadal nie rusza
Podejrzewam, że problem jest element który odpowiada za "czasową" pracę wycieraczki, stąd może zbyt niskie napięcie. Co jest tym elementem? Czy to przekaźnik? Czy jakiś inny element jest za to odpowiedzialny?
Diagnoza:
Podejrzewam, że problem jest element który odpowiada za "czasową" pracę wycieraczki, stąd może zbyt niskie napięcie. Co jest tym elementem? Czy to przekaźnik? Czy jakiś inny element jest za to odpowiedzialny?
Kable w przelotce do sprawdzenia...Infinity007 pisze:Witam, mam problem z tylną wycieraczką w moim Golfie mk4, problem polega na tym iż nie wykonuje ona żadnego ruchu.
Diagnoza:
Problem rozwiązany, przerwa na masie w przeplotce. Działa, dziękuje za pomoc.
PS: Nie wiem nadal czemu na masie z innego miejsca nie hula, ale cóż.
PS: Nie wiem nadal czemu na masie z innego miejsca nie hula, ale cóż.
Witam.
Mam problem z tylną wycieraczką. Mianowicie cieknie mi przy łączeniu przewodu wychodzącego z bagażnika z tym plastikowym kolankiem. Koniec tego przewodu jest pęknięty. I moje pytanie, czy można wymienić samą końcówkę plastikową tego przewodu którą nakłada się na kolanko wychodzące z silniczka wycieraczki? Czy ewentualnie można to okleić np. taśmą czarną izolacyjną?
Mam problem z tylną wycieraczką. Mianowicie cieknie mi przy łączeniu przewodu wychodzącego z bagażnika z tym plastikowym kolankiem. Koniec tego przewodu jest pęknięty. I moje pytanie, czy można wymienić samą końcówkę plastikową tego przewodu którą nakłada się na kolanko wychodzące z silniczka wycieraczki? Czy ewentualnie można to okleić np. taśmą czarną izolacyjną?