Witam ostatnimi czasy musiałem wymienić oświetlenie schowka w Golfie Mk4 spaliła się żarówka.Oczywiście zdemontowanie jest prostę odpinamy kostkę zasilania i nastepnie wyczepiamy z zaczepów lampkę oświetleniową która sklad się z dwóch części.W moim przypadku i pewnie innych też podczas demontażu wyczepiła się pierwsza część(osłona żarówki)na której jest sprężynka która podczas otwierania schowka załącza oświetlenie.Męczyłem się z poprawnym umiejscowieniem sprężynki którąś godzinę,kombinowałem na wiele sposóbów aż wreszcie dałem sobie spokój bo żadna z tych kombinacji nie przynosiła rezultatów aż wreszcie wszedłem na stronę internetową i znalazłem zdjęcia gdzie była założona odpowiednio sprzeżynka.Powiem szczerze że jak by nie było jest z tym kłopot oczywiście wyzwałem projektantów Vw ale jakos się udało.Niżej zamieszczam zdjęcia jak poprawnie powinna być umiejscowiona sprężynka aby poprawnie działało oświetlenie.
Siemka miałem ten sam problem ze złożeniem lampki w schowku. Jeśli ktoś dalej nie wie jak ją złożyć. Wychodzę z pomocą. Trzeba mocno naciągnąć sprężynkę ( scisnąć) aby była oparta z jednej strony o wystający plastik a z drugiej o tą wystającą pionową blaszkę Jeden koniec spręzynki musi wejść do dziurki przy żarówce a ten drugi oprzeć się na blaszce. Sprężynka musi być naciągnięta bardzo mocno bodajże o 180stopni . Pozdrawiam