[MK4]Montaż od podstaw el. szyb + central + lustra + komfort
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Nowicjusz
Koledzy ja zamieniłem komfort o oznaczeniu R na oznaczenie AH i wszystko działa dobrze tylko nie zamyka ani nie otwiera mi dzrzwi z tyłu.Ktoś coś poradzi?
marianek59tm, przekodować możliwe że trzeba z 2 na 4 drzwi
-
- Nowicjusz
Re: [MK4]Montaż od podstaw el. szyb + central + lustra + kom
Moduł przekodowałem na takie kodowanie jak poprzedni był.Wie ktoś jak skontaktować sie z kolegą greg???
mam jeszcze prosbe do znawcow tematu. modul 1c0959799B. podlaczylem wiekszosc kabelkow ale nie dziala mi centralny na caly tyl- tj- tylne drzwi + bagaznik.... ktos mi moze powiedziec jak to podlaczyle ze mu trybi bo probowalem przekodwac modul komfortu na 04097 ale nie moge tego zrobic bo modul wraca do poprzedniego kodowania.
Witam. W Golfie posiadam moduł 1J0 959 799 Q. Są elektryczne szyby i centralny, ale niestety nie na pilota. Chciałbym móc otwierać i zamykać auto z pilota, pomyślałem, że skoro i tak muszę zmienić komfort to lepszy będzie ten nowszy. Pytanie tylko jakich numerów szukać?
Wiem o tym, że trzeba wymienić silniczki szyb. Będzie trzeba zmieniać coś jeszcze?
Wiem o tym, że trzeba wymienić silniczki szyb. Będzie trzeba zmieniać coś jeszcze?
mam jeszcze prosbe do znawcow tematu. modul 1c0959799B. podlaczylem wiekszosc kabelkow ale nie dziala mi centralny na caly tyl- tj- tylne drzwi + bagaznik.... ktos mi moze powiedziec jak to podlaczyle ze mu trybi bo probowalem przekodwac modul komfortu na 04097 ale nie moge tego zrobic bo modul wraca do poprzedniego kodowania.
Witam, ja planuję założyć moduł o symbolu 1C0 959 799 B (bo mam już zegary z immo3) i teraz prosiłbym o potwierdzenie czy faktycznie pasują do niego tylko silniczki których symbol zaczyna się od 1C0 czy może jeszcze jakieś ?
A jest ktoś w stanie zrobić rozpiskę pinów i przewodów w słupkach A i B ? - mam na myśli kolor i z czym się łączą we wnętrzu auta.
No i ostatnia sprawa to w obecnym module nie mam Can więc muszę go poprowadzić do modułu i wszystkich drzwi. Ma ktoś pojęcie jak to fabrycznie jest rozwiązane ? Nie wiem skąd zacząć prowadzić przewody Can, od zegarów, czy złącza OBD II lub kostki radia i czy robić to szeregowo do wszystkich drzwi czy równolegle a może tak i tak. Fajnie jakby ktoś narysował schemacik położenia wiązki Can do modułu i wszystkich drzwi zgodnie z oryginałem.
Pozdrawiam.
A jest ktoś w stanie zrobić rozpiskę pinów i przewodów w słupkach A i B ? - mam na myśli kolor i z czym się łączą we wnętrzu auta.
No i ostatnia sprawa to w obecnym module nie mam Can więc muszę go poprowadzić do modułu i wszystkich drzwi. Ma ktoś pojęcie jak to fabrycznie jest rozwiązane ? Nie wiem skąd zacząć prowadzić przewody Can, od zegarów, czy złącza OBD II lub kostki radia i czy robić to szeregowo do wszystkich drzwi czy równolegle a może tak i tak. Fajnie jakby ktoś narysował schemacik położenia wiązki Can do modułu i wszystkich drzwi zgodnie z oryginałem.
Pozdrawiam.
- checin
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf IV
- Silnik: ALH
greg pisze:(..)mamy 2 rodzaje modułów komfort i silniczków tj z CAN i bez CAN - - moduły komfort z początkowym 1J0 będą bez CAN a oznaczone 1C0 z CANem. Z silniczkami jest podobnie, z tym ze pamiętać trzeba ze nie pasują od anglika. Po co o tym piszę. Jeśli ktoś ma np auto rocznik 98 - 99 najczęściej nie ma CANa a zatem nie da sygnału dla modułu komfort i odwrotnie(..)
Kupie:
- komplet spryskiwaczy lamp pod xenon
- dokładkę przednią i progi 25th
Sprzedam:
- Carbonowe dekory: listewki pionowe, panel klimatyzacji
- komplet spryskiwaczy lamp pod xenon
- dokładkę przednią i progi 25th
Sprzedam:
- Carbonowe dekory: listewki pionowe, panel klimatyzacji
Dzięki checin, chodziło mi raczej o to czy numery silniczków muszą się zaczynać na 1C0... czy także może być 1C4... albo 1C1...checin pisze:greg pisze:(..)mamy 2 rodzaje modułów komfort i silniczków tj z CAN i bez CAN - - moduły komfort z początkowym 1J0 będą bez CAN a oznaczone 1C0 z CANem. Z silniczkami jest podobnie, z tym ze pamiętać trzeba ze nie pasują od anglika. Po co o tym piszę. Jeśli ktoś ma np auto rocznik 98 - 99 najczęściej nie ma CANa a zatem nie da sygnału dla modułu komfort i odwrotnie(..)
Pytam, bo tych 1C0... nie widziałem zbyt wiele w sprzedaży. Ciężko skompletować 4 szt.
Dzięki mimo wszystko za reakcję.
Witam podepne sie pod temat mam golfika 98 rok wydaje mi sie ze mam moduł komfortu mam elektryczne szyby lusterka z grzaniem i centralny ale działa tylko z wkładki bo nie posiadam scyzoryka jest szansa jego dołożenia???
komfort masz pewnie 1j0 ale lepiej sprawdz i pozniej pomyslimy... jest Nas tu tylu ze napewno da rade cos pokombinowacKamien266 pisze:Witam podepne sie pod temat mam golfika 98 rok wydaje mi sie ze mam moduł komfortu mam elektryczne szyby lusterka z grzaniem i centralny ale działa tylko z wkładki bo nie posiadam scyzoryka jest szansa jego dołożenia???
sprawdziłem numer i jest taki 1J0959799NeFIeLiPeO pisze:komfort masz pewnie 1j0 ale lepiej sprawdz i pozniej pomyslimy... jest Nas tu tylu ze napewno da rade cos pokombinowacKamien266 pisze:Witam podepne sie pod temat mam golfika 98 rok wydaje mi sie ze mam moduł komfortu mam elektryczne szyby lusterka z grzaniem i centralny ale działa tylko z wkładki bo nie posiadam scyzoryka jest szansa jego dołożenia???
wedle informacji z sieci modul posiadam antene wiec brakuje ci kluczyka z pilotem 433 mhz i zakodowanie pilota. sciagnij lewy slupek- ten co idzie wzdluz lewej strony szyby czolowej i zobacz czy znajduje sie tam antena od modulu- jesli tak to potrzebowac bedziesz tylko pilota
eFIeLiPeO pisze:wedle informacji z sieci modul posiadam antene wiec brakuje ci kluczyka z pilotem 433 mhz i zakodowanie pilota. sciagnij lewy slupek- ten co idzie wzdluz lewej strony szyby czolowej i zobacz czy znajduje sie tam antena od modulu- jesli tak to potrzebowac bedziesz tylko pilota
Tak jest antena a mam pytanie bo posiadam drugiego golfika na cześci i tam jest pilot i moduł komfortu to wystarczy przełożyć???