niestety nie mierzyłem soczewki, wszystko szło na oko i musiało się zmieścićxander_88 pisze:Pamietasz moze jaka dlugosc soczewki (tak pi x oko) tam wejdzie?

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
niestety nie mierzyłem soczewki, wszystko szło na oko i musiało się zmieścićxander_88 pisze:Pamietasz moze jaka dlugosc soczewki (tak pi x oko) tam wejdzie?
heh tez mam taki "plan" jesli mozna cos takiego nazwac planemDawca_Nerek pisze:niestety nie mierzyłem soczewki, wszystko szło na oko i musiało się zmieścić
-=RAFAL=- to są soczewki bixnonwe.-=RAFAL=- pisze:a w tym projekcie widzę normalną soczewę ze sztywną przesłoną a więc światła mijania OK a gdzie drogowe?
dokładnieKamel pisze:się schowały
Długie podłączasz pod przysłonę i po problemie. Żadnego kabla nie trzeba przepinać do włącznika, nic nie przerabiasz w instalacji!!! Musisz dodać przekaźnik do przesłony bo elektromagnes potrzebuje znikomy prądProblem powstał też z przysłoną, została podłączona pod "długie" i gdy dostawała prąd to się otwierała, a po wyłączeniu "długich" przysłona się nie cofała. Prawdopodobnie pozostawał minimalny prąd który utrzymywał elektromagnes w stanie załączenia więc zastosowałem dodatkowo przekaźnik/włącznik który ten problem rozwiązał.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości