A w tym wątku ostrzegałem, że lepiej wyjąć grajką bo może być boom A co do preparatu - myślę że zamiast tego psikadła co się wstawia do kabiny już lepiej pojechać do klimatyka i za niewiele większe $ wykonać odgrzybianie ozonemeduch1985 pisze:A ja przy ogrzybianiu spalilem radio. polecialo przez szczeline kratki. najlepszy jak sadze jest preparat ktory zostawia sie w samochodzie na kilkanascie minut moze nie jest w 100 procentach sprawny ale napewno nic zlego sie nie stanie z elektryką
FAQ odgrzybianie czyszczenie klimy
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
sprostowanietwardy pisze:Uzyłem własnie preparat z wurtha i spsikałem parownik i troche do kratek , tylko teraz smierdzi gorzej niz przed czyszczeniem , śmierdzi tym preparatem .
smierdziało chyba z mojej winy , za duzo psikłem preparatu (dowiedziałem sie za pózno że preparat 300ml powinien starczyć na dwa razy a ja uzyłem całego)
po dwóch dniach smrodzik ustapił i teraz z kratek wieje tylko czyściutkie , zimne powietrze
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
Re: FAQ odgrzybianie czyszczenie klimy
rozumiem że na obiegu zamkniętym tak ????kinomysz pisze:7. Po około 2 godzinach montujemy wentylator, tapicerke, odpalamy auto - wentylator na max ogrzewanie ma max i tak z 15 minut.
prędkość na - max
temperatura - HI
obieg zamknięty - ?????
Łatwo ci powiedzieć mam środek do dezynfekcji klimy i w sposobie użycia pomijając to że rozprowadzić w kratki, na parownik itp. jest napisane po odczekaniu ok 15 minut "włączyć wentylator" nic nie ma tam napisane czy temperatura na minimum czy maximum i jakie obroty wentylatora czy minimalne czy maksmalne oraz czy obieg zamknięty.micky pisze:bedziesz mial srodek do odgrzybiania w rece, tam tez bedzie jak masz wszystko ustawic.
- voyager2550
- Nowicjusz
Witajcie! Moje auto - Seat Toledo 2
Postanowiłem sam się za to wziąć i dostać się do parownika.
Zdjąłem schowek pasażera:
Na czerwono zaznaczyłem parownik, a dokładniej jego część która jest widoczna. I tutaj mam pytanie. Da się to jakoś bardziej rozebrać? Czy wystarczy jak tutaj zleję wszystko sprayem/pianką? Mam na myśli parownik.
Postanowiłem sam się za to wziąć i dostać się do parownika.
Zdjąłem schowek pasażera:
Na czerwono zaznaczyłem parownik, a dokładniej jego część która jest widoczna. I tutaj mam pytanie. Da się to jakoś bardziej rozebrać? Czy wystarczy jak tutaj zleję wszystko sprayem/pianką? Mam na myśli parownik.
- thomas1919
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: FAQ odgrzybianie czyszczenie klimy
voyager2550 pisze:Da się to jakoś bardziej rozebrać? Czy wystarczy jak tutaj zleję wszystko sprayem/pianką? Mam na myśli parownik.
Bez ściągania dechy więcej nie zrobisz. Wystarczy jak spryskasz dobrze chłodniczkę, którą widać na Twoim zdjęciu. Polecam preparat Wurth - nie oblepia środka nagrzewnicy i kratek jak pianka (przerobione). Wężykiem dołączonym do praktycznie każdego preparatu dojdziesz wszędzie do chłodniczki od strony zdjętego wentylatora.To wystarczy ponieważ preparat zostanie popchnięty dalej przez powietrze z wentylatora, którego wszystkie łopatki przed montażem warto przemyć z kurzu.
Hej. Mam takie pytanie- kiedy będzie wiadomo, że klimatyzacja potrzebuje odgrzybiania, a kiedy czyszczenia? Przestanie mrozić, czy coś innego się stanie? Ostatnio byłem nad morzem, gdy włączałem klimatyzację razem z zamkniętym obiegiem powietrza, czułem się jakbym otworzył zamrażalnik. Kiedy klimatyzacja wymaga czyszczenia lub odgrzybiania?