Montaż oryginalnych podnośników szyb MK3
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Jezeli chodzi o wiazke to mozesz ja puscic jak chcesz (ja zalozylem ja za kilka zaczepow w desce rozdzielczej na wysokosci nawiewow). A jezeli chodzi o wezyki to jesli dobrze pamietam to wezyk na strone kierowcy przechodzi po belce w bagazniku.
Re: Montaż oryginalnych podnośników szyb MK3
Ok dzięki ogólnie sprawa wygląda na te chwile tak że utknąłem na skrzynce bezpieczników mam taką wiązkę i kostki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d1 ... 765cf.html" onclick="window.open(this.href);return false; el szyby lusterka centralny i szyberdach problem w tym że wiązka jest z 94 a auto z 97r
Czerwony wtyk z bezpiecznikiem stały + podłączony
Masa główna w słupku podłączona -
+ po zapłonie zielona wtyczka biało czarny przewód podłączony
+ oświetlenie przycisków podłączone
i teraz została mi cała reszta czyli zielono żółty
biały
czarno zielony
czerwono biały
brązowo biały
problem w tym że za skrzynką wiszą tylko dwa żeńskie wtyki biła wtyczka i zielona ale nie pasują do niczego problem w tym że nie mam pojęcia co teraz
Czerwony wtyk z bezpiecznikiem stały + podłączony
Masa główna w słupku podłączona -
+ po zapłonie zielona wtyczka biało czarny przewód podłączony
+ oświetlenie przycisków podłączone
i teraz została mi cała reszta czyli zielono żółty
biały
czarno zielony
czerwono biały
brązowo biały
problem w tym że za skrzynką wiszą tylko dwa żeńskie wtyki biła wtyczka i zielona ale nie pasują do niczego problem w tym że nie mam pojęcia co teraz
podgrzewanie lusterek szukaj wtyku gdzieś w kablach w wiązce od skrzynki bezpiecznikowejMati44 pisze:biały
domykanie szyberdachu...Mati44 pisze:czarno zielony
krańcówka drzwiMati44 pisze:brązowo biały
nie podłączaj póki co i sprawdź czy wszystko chodziMati44 pisze:zielono żółty
to jest coś od centralnego zamka ale nie pamiętam coMati44 pisze:czerwono biały
W tej chwili wygląda to następująco działają już el lusterka i lewe i prawe ale nadal nie działają el szyby nie mam pojęcia dlaczego morze zepsułem silniczki przez to że z mostkowałem te zółte wtyczki ze sobą ale wątpię kurcze
ok szybki lusterka działają teraz centralny zamek zostały mi kostki biało czerwona żółto zielona ale nie wiem co na nie podać
Wygląda na to, że nie dostanę nigdzie wiązki centralnej... Postanowiłem sam ją zrobić i tu pytanie w jaki sposób przednia lewa i prawa strona łączy się z tyłem? Już w sumie wiem jak kabel w kabel według schematu nie wiem tylko o co chodzi w łączeniu, które zaznaczyłem kółkiem:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/86 ... 49981.jpg/]
czarno żółty łączy się z czerwono żółtym później łączy się z masą? Nie wiem za ciemny jestem na to...
Kolejne pytanie to czy wiązka od zamka centralnego w jakiś sposób łączy się z wiązką centralną od szyb itp?
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/86 ... 49981.jpg/]
czarno żółty łączy się z czerwono żółtym później łączy się z masą? Nie wiem za ciemny jestem na to...
Kolejne pytanie to czy wiązka od zamka centralnego w jakiś sposób łączy się z wiązką centralną od szyb itp?
to łączy się ale przełącznikiem, te kwadraty pod strzałkami to własnie przełączniki które masz w drzwiachPrze_mass pisze:czarno żółty łączy się z czerwono żółtym później łączy się z masą? Nie wiem za ciemny jestem na to...
tak ale tylko w wiązce drzwiowejPrze_mass pisze:Kolejne pytanie to czy wiązka od zamka centralnego w jakiś sposób łączy się z wiązką centralną od szyb itp?
Rozszyfrowałem jak podłączyć szyber pod moduł komfortu zielono czarny przewód czarna wtyczka czyli domykanie szybra należy podłączyć po niebieski przewód przy silniku szyberdachu z tym że wiąże się to z tym że trzeba przeciągnąć przewód od silnika szyberdachu do skrzyli bezpieczników ale pewny nie jestem czy jest to konieczne a morze ktoś wie czy jest ten przewód gdzieś przy skrzynce jest to niebieski przewód i jeszcze jedna sprawa biało brązowy szara wtyczka do krańcówki ale ja mam na nim cały czas +12v a z tego co przeczytałem powinna się tam pojawiać masa wie ktoś dlaczego tam jest +
Witam,
Kupiłem wreszcie wiązkę, niestety od kogoś innego. Na wszelki wypadek wziąłem również wiązki z drzwi pochodzące z tego samego samochodu co wiązka. Wygląda na to że to wiązka z vento bo jest dodatkowo grzanie lusterek + lampka ostrzegawcza. Są wszystkie wtyczki, nic nie jest pocięte poza jedną wiązką, której nie widzę na schemacie wiązki. Znajduje się dokładnie w miejscu które zaznaczyłem na schemacie i wychodzi z niej w sumie 10 kabli tj.: żółty, zielony, szary, żółty z zielonym paskiem, czarny z czerwonym paskiem, czarny z żółtym paskiem, czarny z szarym paskiem, czarny z zielonym, czarny z czerwonym paskiem, czerwony z białym paskiem, czerwony z żółtym paskiem.
Od czego one mogą być? Nic mi nie przychodzi do głowy poza szyberdachem i tym całym panelem oświetlenia kabiny koło serownika szybra.
Kupiłem wreszcie wiązkę, niestety od kogoś innego. Na wszelki wypadek wziąłem również wiązki z drzwi pochodzące z tego samego samochodu co wiązka. Wygląda na to że to wiązka z vento bo jest dodatkowo grzanie lusterek + lampka ostrzegawcza. Są wszystkie wtyczki, nic nie jest pocięte poza jedną wiązką, której nie widzę na schemacie wiązki. Znajduje się dokładnie w miejscu które zaznaczyłem na schemacie i wychodzi z niej w sumie 10 kabli tj.: żółty, zielony, szary, żółty z zielonym paskiem, czarny z czerwonym paskiem, czarny z żółtym paskiem, czarny z szarym paskiem, czarny z zielonym, czarny z czerwonym paskiem, czerwony z białym paskiem, czerwony z żółtym paskiem.
Od czego one mogą być? Nic mi nie przychodzi do głowy poza szyberdachem i tym całym panelem oświetlenia kabiny koło serownika szybra.
Prze_mass, kolory jak od centralnego zamka i ele luster daj fotkę zobaczymy
Sorry za jakość fot, ale nie miałem za bardzo czasu. Starałem się ją ułożyć mniej więcej tak jak powinna być - tak mi się wydaje.
Ten żółto zielony przewód idzie do pompki centralnego ale nie wiem jakie spełnia zadanie i nie wiem gdzie go podłączyć
Panowie a czy w MKIII po otwarciu drzwi centralny powiano zapalić się oświetlenie kabiny bo ciągle nie mogę dojść od czego jest żółto zielony przewód a idzie do centralki
Panowie a czy w MKIII po otwarciu drzwi centralny powiano zapalić się oświetlenie kabiny bo ciągle nie mogę dojść od czego jest żółto zielony przewód a idzie do centralki
A i właśni kurcze zapomniałem powiedzcie mi gdzie i jak dokładnie zamontowana jest pompka w tym styropianie wiem ż pod tylną prawą lampą ale bezpośrednio pod nią i w jaki sposób jest obrócona i zamontowana bo jakoś mi się to zejść nie chce
Prze_mass, obciętą masz wiązkę idącą do pompki centralnego zamka
nie nie było czegoś takiego ale jak będę miał czas to sprawdzę jak reaguje ten przewódMati44 pisze:Panowie a czy w MKIII po otwarciu drzwi centralny powiano zapalić się oświetlenie kabiny bo ciągle nie mogę dojść od czego jest żółto zielony przewód a idzie do centralki