Reanimacja N75 czyli Adam Slodowy series ;)
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
zrobilem wg wskazowek, idealnie mialem te sama przyczyne. pomoglo, dzieki wielkie, smiga jak nowe:)
Hej ostatnio rozebralem zaworek N75 wyczysciłem i zamatowalem , zaworek po właczeniu zapłonu nie cyka jak powinno byc, powinien cykac czy nie pozdrawiam.Silnik ALH
jeszce jedana sprawa bo sam juz niewiem wyczyscilem N75 i nic zaczol tylko przy włączeniu zapłonu buczec przez kilka sekund i przestaje czy tak powie buczec czy nie pozdrawiam zaznaczam ze buczy tylko chwile a potem cisza.
Ja mam taki sam problem co kolega przede mna , wyczyscilem wszystko elegancko ale nic nie cyka a jeszcze we wakacje cykal, co to moze byc za problem moze siadl elektromagnes? jesli moze na prosze o szybka odpowiedz
I loVe my VW
Dzisiaj postanowiłem wyczyścić swoj n75, i zacząłem sluchać czy cyka, i po włączeniu zapłonu nic nie cykało, wyjąłem n75 i podpiąłem kablem do akumulutara i było takie raczej puknięcie, niż cyknięcie. Puknął raz po podłączeniu bezpośrednio do akumulatora, niestety po podłączeniu tej kostki nic nie pukało. Miernik pokazywał 6V, a powinno być 12 ( tak ? )
sluchajcie ja probowalem zreanimowac swoj zaworek N75 motor 1.9 tdi 1Z lecz nie udalo mi sie raz skleiłem i puscilo a za drugim razem skleilem tloczek wkurzylem sie i zamuwilem na alledrono nowy zaworek za kwote 96zl z wysylka. Dzisiaj zaworek zostal zamontowany, i stwierdzam ze moj nie tyka przy wlaczonym zaplonie,ale za to jak sie przejechalem to nie to auto roznica jest odczuwalna i przede wszystkim po przekroczeniu slychac turbo gdzie wczesniej tego nie bylo. A kwota 96 zl nie jest duza ale za to jaki banan na mordce u mnie zawital a co do cykania to nie wiem jak to jest moj nie cyka chociaz jest nowy.
sluchajcie a jak ma sie sprawa do tego jak np zle zalozy sie wezyki na pomyli miejscami niebieski z czarnym czy cos sie stanie ??
sluchajcie a jak ma sie sprawa do tego jak np zle zalozy sie wezyki na pomyli miejscami niebieski z czarnym czy cos sie stanie ??
Zamiast kleić lepiej jest założyć oryginalną opaskę, i zgnieść ją taką uniwersalną na śrubkęZ@char pisze:raz skleiłem i puscilo a za drugim razem skleilem tloczek
Ja miałem te same objawy, mało mocy od początku (turbo czyszczone miesiąc temu), N75 wyczyszczone, zamontowane (cyka sobie na zapłonie), dalej nic, zamiana n75 < - > n18, dalej to samo, ręce mi już opadają. Test z odłączoną / podłączoną przepływką to samo.
Re: Reanimacja N75 czyli Adam Slodowy series ;)
a dymi na czarno jak go depczeszCin3k88 pisze:Ja miałem te same objawy, mało mocy od początku (turbo czyszczone miesiąc temu), N75 wyczyszczone, zamontowane (cyka sobie na zapłonie), dalej nic, zamiana n75 < - > n18, dalej to samo, ręce mi już opadają. Test z odłączoną / podłączoną przepływką to samo.
- chudy87_CSW
- Mały gagatek
chciałem się zabrać za wyczyszczenie N75 w moim golfiem ale nie jestme pewien czy to pomoze
mój problem polega na tym że golf na 5 biegu jest mułowaty, na 3 i 4 biegu kręci się dobrze, na 4 do 140km/h bez problemu
gdy natomiast wrzuce na 5 to od 150km/h straszny mul,
mój problem polega na tym że golf na 5 biegu jest mułowaty, na 3 i 4 biegu kręci się dobrze, na 4 do 140km/h bez problemu
gdy natomiast wrzuce na 5 to od 150km/h straszny mul,
Masz 90KM - nie oczekuj że powyżej 150km/h samochód będzie latał...