Witam,
chciałbym się dowiedzieć czym rożni się podnośnik prawy od lewego bo kupiłem na aukcji podnośnik i bym chciał wiedzieć czy nikt mi nie wyśle złego na co mam zwrócić uwagę ??
[MK3] Wymiana mechanizmu podnoszenia szyby
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
ga2cek, a jak był ten podnośnik opisany w aukcji, na której go kupiłeś? Generalnie to inaczej wyprofilowane są prowadnice do drzwi prawych i lewych, więc nie sądzę, by udało Ci się zamontować podnośnik z drzwi prawych do drzwi lewych...
A ja mam pytanie w kwestii ogólnie szyb elektrycznych. Czy całe moduły z elektryki od golfa III hatchbacka będą pasować do Varianta, bo mam możliwość zakupienia takiego zestawu na przód, ale nie wiem czy będzie on kompatybilny z moim Varia(n)tem. Za odpowiedź wielkie dzięki
Samochód idealny to nie taki, do którego nic nie można dodać; ale taki, z którego nic nie można ująć…
Re: [MK3] Wymiana mechanizmu podnoszenia szyby
Mam pytanko wymieniłem dzisiaj mechanizm (przełożyłem silnik) w lewych drzwiach, i mam problem bo gdy szyba jest juz prawie na dole mechanizm zaczyna zgrzytac , to samo z powrotem jak idzie do góry. Jak otworze do połowy to wszystko jest ok,Co to może oznaczać ? Zgrzytanie jest takie jakby linka wchodziła na druga i zeskakiwała.
Witam,
Wybaczcie za odkop ale czy "sanki" prowadzące szybę wzdłuż prowadnicy są identyczne w mechanizmach elektrycznych i manualnych? Chodzi o to, że nabyłem komplet podnośników, z tym, że te tylne mają zerwane "sanki". Zastanawiam się, czy nie da się ich przełożyć zestawu manualnego. Da się je w ogóle odpiąć od linki?
Wybaczcie za odkop ale czy "sanki" prowadzące szybę wzdłuż prowadnicy są identyczne w mechanizmach elektrycznych i manualnych? Chodzi o to, że nabyłem komplet podnośników, z tym, że te tylne mają zerwane "sanki". Zastanawiam się, czy nie da się ich przełożyć zestawu manualnego. Da się je w ogóle odpiąć od linki?
Cześć, Właśnie wymieniłem taki mechanizm w Golfie III i mam problem bo szyba działa na odwrót, zamiast zamykac się to sie otwiera i na odwrót, dzieje sie tak zarówno z kluczyka jak i z przycisków. Podobno to kwestia zaprogramowania ale odłaczyłem akumulator zeby zrestartować komputer ale jest to samo. Może ktos wie jak to naprawic?? Z góry dzieki za pomoc.