Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Polerowanie aluminium
kończysz czyszczenie papierami na 600
a gdzie 1000 => 1500 => 2000 i ewentualnie => 2500)
co do rantów to tak jak mówisz, lewarek i jazda tak od 120 w góre i bedzie malina
a gdzie 1000 => 1500 => 2000 i ewentualnie => 2500)
co do rantów to tak jak mówisz, lewarek i jazda tak od 120 w góre i bedzie malina
- barteKKK03
- V.I.P.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
Kończyłem na 600 i potem pasta i heja. Fotki sa zrobione po papierze 600 i paście i jest w miare dobrze, ale inne ramie zrobie papierem 1200 i pojade pastą i zobaczę jak wyjdzie lepiej to spróbuje kolejny raz papierem ale już 2000 i pastą. Musze jeszcze użyć białej pasty na tym co mam teraz i porównam i sie zastanowie czy używać wyższych papierów.
[O==\X/==O]
Slow & Low
Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.
Nie sztuką jest trzeć dokładką po asfalcie, sztuką jest to robić wahaczem.
Nisko jest wtedy jak już lewarka nie idzie włożyć za cholerę pod auto!
Slow & Low
Bóg dał człowiekowi nogi, a dał po to żeby mógł dojść tam, gdzie na glebie nie wjedzie.
Nie sztuką jest trzeć dokładką po asfalcie, sztuką jest to robić wahaczem.
Nisko jest wtedy jak już lewarka nie idzie włożyć za cholerę pod auto!
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
ta kupilem i dala rade http://allegro.pl/okazja-pasta-polerska ... 76922.html" onclick="window.open(this.href);return false; ale mysle ze ta zalatwi wszystko http://allegro.pl/autosol-aluminium-pol ... 76282.html" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]
Polerowanie aluminium
Wczoraj poszedłem na zakupy przed polerka i nie mogłem dostac zadnego z popularnych "zdejmowaczy lakieru" więc wziałem Boll w sprayu i poradził sobie bardzo dobrze. Puszka 500ml 30PLN wystarczy spokojnie na 8- 12 rantów
- stevo
- Grupa Pomorze
- Kontakt:
Polerowanie aluminium
Jeśli chodzi o SCANSOL, to już ciężko dostać go. Ja jak szykowałem się do polerowania, to przeszukałem większość sklepów w Koszalinie aż w końcu w Słupsku udało mi się znaleźć go. I to też po długim szukaniu ...
Ale inne preparaty też dają rade
Ale inne preparaty też dają rade
Polerowanie aluminium
Ja pytałem o scansol w castoramie bo był kiedyś( sam kupowałem do swoich felg) no i pan odpowiedzialny za dział farb powiedział że scansol został wycofany ze względu na to że w jakimś tam stopniu szkodzi zdrowiu No i go już nie sprowadzają.
Mój Variant Yachting viewtopic.php?f=88&t=375516" onclick="window.open(this.href);return false;
Polerowanie aluminium
Chyba każdy taki preparat szkodzi, plastik topi na plamę a co dopiero ręce? na dodatek przeokropnie smierdzą. Ja bezpośredniego kontaktu bym unikał..
Polerowanie aluminium
Właśnie chyba o opary chodziło. Ale na allegro jest pełno tego ale koniec z OT
Mój Variant Yachting viewtopic.php?f=88&t=375516" onclick="window.open(this.href);return false;
- barteKKK03
- V.I.P.
Polerowanie aluminium
Oj, od oparów to raz mi się dobrze w głowie zakręciło... koniecznie to trzeba robić na zewnątrz, nawet praca na progu przy otwartych drzwiach to nie to
Poza tym drogawo to wszystko wychodzi... dlatego ja jak felgi maszynowo zasuwam to już zrezygnowałem ze Scansolu
Poza tym drogawo to wszystko wychodzi... dlatego ja jak felgi maszynowo zasuwam to już zrezygnowałem ze Scansolu
A ja Ci powiem że na mnie to nie działało... nie używałem rękawiczek, nie raz miałem to na rękach i nic. Tylko trochę piekło... chyba zależy od konkretnego organizmu.PaulAdmin pisze:a co dopiero ręce?
Polerowanie aluminium
barteKKK03, a pamiętałeś sprawdzić na niewidocznej powierzchni?
Dzisiaj zdjąłem lakier z rantów, auto na lewarek i jazda wodnym 600 1500 2000 ale w efekcie zrobił sie jakiś grafit i jest gorzej niz przed.. To chyba nie wina brudnej już wody do papieru.. Autosol jesli dobrze pamietam da sobie radę? Wogóle to nie wina papieru?
Dzisiaj zdjąłem lakier z rantów, auto na lewarek i jazda wodnym 600 1500 2000 ale w efekcie zrobił sie jakiś grafit i jest gorzej niz przed.. To chyba nie wina brudnej już wody do papieru.. Autosol jesli dobrze pamietam da sobie radę? Wogóle to nie wina papieru?
- barteKKK03
- V.I.P.
Polerowanie aluminium
Po użyciu papierów to normalne że aluminium przybiera różne barwy... dopiero pasta robi połysk.PaulAdmin pisze:Dzisiaj zdjąłem lakier z rantów, auto na lewarek i jazda wodnym 600 1500 2000 ale w efekcie zrobił sie jakiś grafit i jest gorzej niz przed.. To chyba nie wina brudnej już wody do papieru.. Autosol jesli dobrze pamietam da sobie radę? Wogóle to nie wina papieru?
Polerowanie aluminium
Witam.
Jestem nowy jednakże trochę poczytałem forum związane z polerowaniem felg i chciałbym się upewnić że wszystko zrobię dobrze gdyż nigdy wcześniej z polerką nie miałem styczności. Co najważniejsze mam dużo czasu wolnego i zapału
Felgi 16" które chciałbym wypolerować wyglądają następująco:
Jeśli dobrze rozumiem wyglądać ma to tak:
1 Dokładnie myję i osuszam felgę.
2 Pędzelkiem wysmarowuję całą felgę preparatem Scansol - i tu moje pytanie: ile mam tego zakupić aby starczyło na 4 felgi?
3 Zdzieram lakier z felgi aż do satysfakcjonującego rezultatu.
4 Kupuję papier wodny powiedzmy od 600...., do 2500 i ręcznie pociskam z rysami: podobne pytanie ile arkuszy poszczególnych papierów potrzebuję na felgę?
5 Gdy już uporam się z rysami biorę Autosol i....czy można to robić ręcznie szmatkami i uzyskać dobry efekt czy konieczny jest filc i jakieś urządzonko do tego? Jak dużo Autosolu potrzebuję?
Z góry dziękuję za pomoc.
Jestem nowy jednakże trochę poczytałem forum związane z polerowaniem felg i chciałbym się upewnić że wszystko zrobię dobrze gdyż nigdy wcześniej z polerką nie miałem styczności. Co najważniejsze mam dużo czasu wolnego i zapału
Felgi 16" które chciałbym wypolerować wyglądają następująco:
Jeśli dobrze rozumiem wyglądać ma to tak:
1 Dokładnie myję i osuszam felgę.
2 Pędzelkiem wysmarowuję całą felgę preparatem Scansol - i tu moje pytanie: ile mam tego zakupić aby starczyło na 4 felgi?
3 Zdzieram lakier z felgi aż do satysfakcjonującego rezultatu.
4 Kupuję papier wodny powiedzmy od 600...., do 2500 i ręcznie pociskam z rysami: podobne pytanie ile arkuszy poszczególnych papierów potrzebuję na felgę?
5 Gdy już uporam się z rysami biorę Autosol i....czy można to robić ręcznie szmatkami i uzyskać dobry efekt czy konieczny jest filc i jakieś urządzonko do tego? Jak dużo Autosolu potrzebuję?
Z góry dziękuję za pomoc.