immo maszszu pisze:immo (autko z niemiec)
albo moduł komfort albo alarm sterujący obecnym komfortem ( wszystko zależy co za komfort masz tam obecnie ale nie musi wcale alarm CAN)szu pisze:Co potrzebuje, żeby to doposażyć?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Komfort mam 1J0 959 799 LBL (najprawdopodobniej 1 wtyczka). Najlepiej był by komfort z pilotem i alarmem + antena do pilota (jak możesz podać nr części).greg pisze:moduł komfort albo alarm sterujący obecnym komfortem
impuls otwarcia i zamknięcia w zamku kierowcyazizi pisze:2) W drzwiach kierowcy, wiązka od zamka
- zielono/czerwony
- żółto/niebieski
pierwszy - podświetlenie włączników wskaźników itede, drugi - sygnał z mikrostyku tylnej klapyazizi pisze:1) W module komfort kostka brązowa
- niebiesko/szary
- brązowo/czarny
wszystko się zgadza za wyjątkiemazizi pisze:Może ktoś to potwierdzić?
jeśli to jest większość niebieskiego a linia szarego - kabel 1mm to jest to sygnał zapalenia się lampek w aucie (masa) - sygnał wysyłany z komfortu po uzyskaniu sygnału z którychkolwiek drzwi - nie to samo co sygnał z krańcówek. Podsumowując - dokładany alarm wykorzystuje sygnał z komfortu (masa) który jest przekazywany dalej ale nie jest to sygnał z krańcówki chociaż akurat ten sygnał jest po otwarciu drzwi.azizi pisze:- niebiesko/szary - lampa sufitowa (czyli pod czujnik otwarcia drzwi)
bezpiecznik od szyb elektrycznych to nr 37(10A) oraz 5(5A), 6(7,5A), 14(10A),38(15A)- kabel czerwono/żółty + dodatkowy przypięty z boku do skrzynki przekaźników (30A)kabel czerwono/białyrobii2 pisze:Ma on gdzies jakies zabezpieczenie lub jest gdzies bezpiecznik /przekaźnik odpowiedzialny za szyby elektryczne?
greg pisze:no to zdjąć osłonę nad nogami i sprawdzić dodatkowy bezpiecznik
nie nie musisz - tylko że możesz bo już będzie to obsługiwaneMarcinek pisze:czyli jak seryjnie nie mam elektryki szyb ani luster, a mam w garazu kompletna elektryke z silniczkami i modulem komfortu oraz boczkami to musze koniecznie zalozyc elektryczne lusterka zeby to wszystko działało?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości