Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
modyfikacje układu chłodzenia CPU spowodowały że polerka przylgni .. przeniosła się w inne miejsca
bok radiatora CPU
bok radiatora CPU
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 13:03 przez abrams, łącznie zmieniany 1 raz.
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
Skończyłem więc tez pokaże, tak mi to wyszło, i autosol i pasty w sztyfcie biała i zielona Wżery były na 3mm stan tragedia, w życiu gorszych felg nie widziałem
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 14:22 przez lluukkaasss, łącznie zmieniany 3 razy.
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
rancik jest zachowany,2mm to może ściągnąłem ale z rantu największego, wyprofilowałem to tak ze nie widać różnicy, maszynowo głównie robione
reszta to są setne milimetra wiec takich polerek musiał bym wykonać z 20 żeby ten rant zlikwidować
reszta to są setne milimetra wiec takich polerek musiał bym wykonać z 20 żeby ten rant zlikwidować
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 15:42 przez lluukkaasss, łącznie zmieniany 1 raz.
jak już to wiertarka odleci w kosmos he heemilson pisze:sprobuj taka pasta przeleciec prosiaki c2 le castele albo jakies stare felgi z mesia
to reke zetrzesz do kosci wraz z calym tirem tubek z tempo i tak nie uzyskasz chodzby w polowie efektu jak przy Parabolach
Mój kibel R32 wsadzamy Vortecha=======>
jedni kupują coraz nowsze, a drudzy coraz starsze
SWAPY 6v, 8v, 10v, 12v, 16v, 20v 24v i inne cuda
Siemka , mam pytanie może trochę takie banalne ale nurtuje mnie to .. a dokładniej :
Mam kolektor ssący do PF'a i chciałem go na lustro wypolerować , zacząłem od 100 wodnej ale efekt przy ręcznej obróbce jest mizerny i tu pojawia się moje pytanie . Czy jak bym wziął taki sam papier tylko na wiertarkę i heja to przypadkiem nie zrobi się na tym kolektorze jakaś kaszana ? bo 100 słabo idzie i myślałem już w akcie desperacji żeby pociągnąć to 80 na wiertarce potem 100 i bardzo gęsto do 1200 a nawet wyżej tylko właśnie kwestia tego czy nie zrobi się żadne kuku jak będę to wiertarką robił ?
Mam kolektor ssący do PF'a i chciałem go na lustro wypolerować , zacząłem od 100 wodnej ale efekt przy ręcznej obróbce jest mizerny i tu pojawia się moje pytanie . Czy jak bym wziął taki sam papier tylko na wiertarkę i heja to przypadkiem nie zrobi się na tym kolektorze jakaś kaszana ? bo 100 słabo idzie i myślałem już w akcie desperacji żeby pociągnąć to 80 na wiertarce potem 100 i bardzo gęsto do 1200 a nawet wyżej tylko właśnie kwestia tego czy nie zrobi się żadne kuku jak będę to wiertarką robił ?
Let's Tune it UP !!
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
New_Man pisze:Siemka , mam pytanie może trochę takie banalne ale nurtuje mnie to .. a dokładniej :
przy płaskich powierzchniach warto kupić szlifierke oscylacyjną delta i walić papierami od 100-120 kończąc szlifierką na 240stce
idzie bardzo szybko wtedy a jak powierzchnia setką jest przejechana dokładnie to potem każdym kolejnym papierkiem ręczni idzie o wiele lepiej
o takiej szlifierce mówie gdyby ktoś nie wiedział :
www.alufelgi.za.pl
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
New_Man pisze:a zwykła oscylacyjna może być ? bo jak narazie mam tylko wiertarkę i tylko czy coś tam się nie skisi jak pociągnę to wiertarą ?
zwykła to taka sama jak delta tyle że jest większa przez co trudniej dotrzeć do jakichś zakamarków
osobiście często zaczynam od szlifierki szczególnie jak na aluminium są wrzery lub inne kwiatki
dzięki temu można ładnie równo wyszlifować bo ruch jest oscylacyjny a nie tak jak ręcznie za każdym razem taki sam i w jednym kierunku
szkoda tylko że papierki występują jedynie do gradacji 240
potem już 320 wodny i ręcznie
Ostatnio zmieniony ndz lut 28, 2010 13:22 przez robertinio, łącznie zmieniany 1 raz.
www.alufelgi.za.pl