takPrzemo440 pisze:1J5 920 826 C VDO
[MK4]Aktywacja przywitania i ile przejadę na baku w zegarach
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
a mi sie wydaje ze napisalemVieriman pisze:Gdyby w tym temacie
i mimo ze przerabialem temat dawno temu to dobrze pamietalem wystarczy poszukac zamiast sie spinać :xander_88 pisze:wystarczy przeszperac ten temat i ten o zmianie zegarow na fis
uzytkownik :tjwasiak pisze:Gdyby ktoś miał jakieś pytania, lub potrzebował pomocy, tudzież aktywacji RKM (zasięg) - PM. Przerabiam również zegary w tzw. neumodus - czyli nie będzie wyświetlał VINu/IMMO ze starego auta, odczytuję PINy, kalibruję wskazania liczników...
tjwasiak,
jego oferta :
"Diagnostyka aut grupy VAG, Opel, Mercedes-Benz - Warszawa i okolice
Domykanie szyb z oryginalnego scyzoryka - auta na platformie Golfa 4 i Passata B5!!!
Liczniki Golf 4 i podobne + Passat
Wszelkie info -> PW"
- silent killer
- Ma gadane
Tak mozna tutaj masz kabelek http://www.naviservice.com.pl/navi/produkty2.html dokladnie "KABEL INFO VW" polaczyc zegary i radio, potem tylko przekodowac licznik i radio i gotowe.silent killer pisze:Czy to prawda ze radio gmma ma wyjście na fis. Tzn. stacje z RDS; cd, wyświetli FIS na swoim lcd, Podobno potrzeba dodać jakis kabel między radiem a fisem - można szukać gotowego, można zrobić samemu.
Jakieś wskazówki ??
Z gory dziękuje za odpowiedz.
Pozdrawiam
- silent killer
- Ma gadane
Ale to chyba tylko w opcji pełen FIS ?Bora_TDI pisze:Tak mozna tutaj masz kabelek http://www.naviservice.com.pl/navi/produkty2.html dokladnie "KABEL INFO VW" polaczyc zegary i radio, potem tylko przekodowac licznik i radio i gotowe.silent killer pisze:Czy to prawda ze radio gmma ma wyjście na fis. Tzn. stacje z RDS; cd, wyświetli FIS na swoim lcd, Podobno potrzeba dodać jakis kabel między radiem a fisem - można szukać gotowego, można zrobić samemu.
Jakieś wskazówki ??
Pozdrawiam
Tak. Tylko pelny fis ma taka mozliwosc.yetigd pisze:Ale to chyba tylko w opcji pełen FIS ?Bora_TDI pisze:Tak mozna tutaj masz kabelek http://www.naviservice.com.pl/navi/produkty2.html dokladnie "KABEL INFO VW" polaczyc zegary i radio, potem tylko przekodowac licznik i radio i gotowe.silent killer pisze:Czy to prawda ze radio gmma ma wyjście na fis. Tzn. stacje z RDS; cd, wyświetli FIS na swoim lcd, Podobno potrzeba dodać jakis kabel między radiem a fisem - można szukać gotowego, można zrobić samemu.
Jakieś wskazówki ??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
owies pisze:Nudny wykład i chwila w exceluOli pisze:owies, zrób sobie wykres temp twoich zegarów i będziesz wiedział co zmienić, pewnie masz inne wartości w zakresie temp gdzie wskazówka jest idealnie na 90
u ciebie jest tak
0x02E4 9C
0x02E5 02
0x02E6 9C
0x02E7 02
Oryginalnie mam tak:
Obrazek
Co ciekawe nie ma takiej symetri jak w waszych zegarach, wychodzi na to że po przekroczeniu 90`C temperatura idzie już liniowo i u mnie wystarczy zmienić tylko dwa adresy: 0x02E4 i 0x02E5 aby wykres wyglądał tak:
Obrazek
Nie liczyłem dokładnie, ale wydaje mi się że wartość Y=300 jest dość odpowiednia.
Suma sumarum:
Przed / Po
0x02E4 9C / 2C
0x02E5 02 / 01
I jeszcze tabelka dla zainteresowanych:
Obrazek
Witam serdecznie!
Widzę ze jest parę osób oblatanych w temacie zagarów VW , więc mam pytanie : - czy jest ktoś w stanie przeskalować czujnik temperatury jak opisywał kolega w cytowanym temacie?? -zegary pochodzą z seat arosa 1998r i są firmy motometer
Z góry dziekuję za odpowiedź i pozdrawiam.