[MK3 TDI] TEMPOMAT zamiennik za mniej niz 10zl ???
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Forum Master
Witam,
kable trzeba przedłużyć lub kupić ori. Pozdrawiam.Kri$ pisze:Z tego co doczytałem, to podobno wtyczka "przy" tempomacie jest inna niz wtyczka przy tablicy bezpiecznikow. Prawda to?
Czy w TDI wystarczy przedluzyc kabelki i odpowiednio je podpiac w tablicy bezpiecznikow? Czy musze jakies mostki robic itp. czy po prostu przedluzyc kable i z glowy?
Tomek
Dziś działałem przy moim tempomacie.Na pinach 5,8,9 jest + na pinach 1,4,12,2,11 jest - na 3 pinie po zmostkowaniu przy pedałach jest + i znika jak się naciśnie na hamulec na 7 pinie jest napięcie 0.25v i podskakuje jak ruszę autem do 4.5v.Do wtyczki pompki tempomatu nie dochodzi napięcie na wszystkich 3 kabelkach.Jak ja podłączyłem na krótko działa.Do przekaźnika tempomatu co znajduje się koło sterownika też nie dochodzi napięcie na wszystkich 4 pinach jest - i na jednej nóżce nie ma kabelka.Dochodzą tam kable:zielony/żółty,zielony,niebieski i brązowy.I co teraz sprawdzić?. Tempomat jest oryginalny założony fabrycznie licznik na linkę.Skąd bierze to sygnał prędkości.Kiedyś to był automat teraz manual czy to ma związek z tym że nie działa?Czy też potrzebny jest Vag do uruchomienia tego?.Auto to Passat B4 1995r. 2.0 benzyna.POMOCY CO POCZĄĆ.
-
- Forum Master
Witam, no teraz mi wytłumaczyłeś, pytałem się kolesia czy teraz będzie działał, czy nie. On na to, że jeśli wszystko dobrze podłączyłem to powinno. (Ja to na razie tak mam prowizorycznie podłączone bo jeszcze jedna kostkę muszę dorwać ), jak wszystko zrobię jak należy to wtedy to mi zrobi. I taka tu robota, jak człowiek sam se nie zrobi to nie będzie miał. Dzięki barbiq, bo myślałem, że coś nie tak. Z tego taki morał, ze wszystko będzie działało, bez aktywowania, ale żeby w pełni korzystać z tempomatu to musi być on aktywowany, zgadza się? Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony sob paź 31, 2009 12:30 przez tomek08, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek
panowie pomocy. \
to jest moj post, prosze zuccie okiem.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3333264#3333264
to jest moj post, prosze zuccie okiem.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3333264#3333264
-
- Forum Master
Witam, dziś kolega z pracy aktywował mi tempomat i wszystko pięknie działa. Chciałem podziękować chłopakom za pomoc w montażu i w aktywacji tempomatu:
Jazda_gazda z forum seat ibizy za podesłanie linku gdzie się wpiąć w ECU,
barbiq, z tego forum,
damcio 151,
walo z forum toledo,
D1CEZAR i robertino z forum seata ibizy.
Pozdrawiam.
Jazda_gazda z forum seat ibizy za podesłanie linku gdzie się wpiąć w ECU,
barbiq, z tego forum,
damcio 151,
walo z forum toledo,
D1CEZAR i robertino z forum seata ibizy.
Pozdrawiam.
Tomek
Zgadza się. Czytałem o tym że w autach z przepływką Pierburga jest pod kierownicą niebieska kostkaa gorszy problem z Boshem. Poszukam jeszcze...tomek08 pisze:Witam,poszukaj na forum audi ba widziałem, gdzieś na ten temat. Pozdrawiam.Gucio1z pisze:Może udało się komuś zamontować w b4?
[ Dodano: 09 Lis 2009 23:24 ]
Co do aktywacji jaro860929, to na 99% robisz tak samo w każdym modelu i wpisujesz ten sam kod aktywujący.
Wasylek