[FAQ] Czyszczenie i smarowanie rozrusznika
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
marcuso86, i dobrze Ci powiedzial bo sa różni producenci np. Bosch , valeo wiec może byc w każdym inaczej!marcuso86 pisze:powiedział ze mogly być rożne i najlepiej miec nr rozrusznika.
Ostatnio zmieniony śr paź 14, 2009 18:56 przez Rafał 21, łącznie zmieniany 3 razy.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Nie wiem kto zapoczątkował to smarowanie rozrusznika ale tulejki to łożyska ślizgowe i żaden smar nie jest tu potrzebny. Warto dowiedzieć się co wchodzi w ich skład lub zapytać sprzedawce to może rozwieje wątpliwości co do pseudo smarowania.
W innych częściach może i nawet wskazane jest stosować ale na pewno nie w tulejkach.
U mnie koszt tulejek 8 zł (komplet składa się z czterech w tym jedna kapkę większa)
W innych częściach może i nawet wskazane jest stosować ale na pewno nie w tulejkach.
U mnie koszt tulejek 8 zł (komplet składa się z czterech w tym jedna kapkę większa)
98% ludzi nienormalnych czyta posty z ręką na myszce.
Nie zdejmuj reki, już jest za późno...
Nie zdejmuj reki, już jest za późno...
- kITA
- Ma gadane
- Kontakt:
Bardzo podobnie,tylko moc mniejsza.Czy w silniku 1.8 ABS bedzie podobnie.
[ Dodano: 26 Lis 2009 08:24 ]
Popieram,nigdy nie smarujemy smarem,ale bardzo dobrze im robi namoczenie w oleju.Dłużej wytrzymują,a zrobiłem już dziesiątki rozruszników.marcin999 pisze:Popieram tulejek się nie smaruje dziadostwa tylko można na robić.
-
- Nowicjusz