Czyszczenie przepustnicy - instrukcja
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- DK-Pavulon
- Użytkownik
- Kontakt:
Panowie a to, ze gaz po wcisnieciu i puszczeniu odskakuje po chwili to tez wina brudnej przepustnicy? linka sprawna nie zacina sie... golf II 1.3 benzyna...
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH, KANAP, DYWANÓW, MOŻLIWY DOJAZD DO KLIENTA. KONTAKT PW
moje byłe mk2 viewtopic.php?t=215378&start=75" onclick="window.open(this.href);return false;
moje byłe mk2 viewtopic.php?t=215378&start=75" onclick="window.open(this.href);return false;
HAAAlo pomoze mi ktoz z tym problemem ?
witam moze ktos wie co moglo umnie pasc w aucie bo mam problem ze auto czasem nie wchodzi na obroty i jade np zapinam 4 bieg poedal w podloge a auto nic nie przyspiesza redukcja tez nic i czasem zalapie a czasem nie i mam tez problem ze temp wody cos swiruje normlanie pokazoje 90 stopni nagle spada znowu wskoczy na 90 stopni i tak sie zmienia ale nigdy nie przekracza 90 stopni
witam moze ktos wie co moglo umnie pasc w aucie bo mam problem ze auto czasem nie wchodzi na obroty i jade np zapinam 4 bieg poedal w podloge a auto nic nie przyspiesza redukcja tez nic i czasem zalapie a czasem nie i mam tez problem ze temp wody cos swiruje normlanie pokazoje 90 stopni nagle spada znowu wskoczy na 90 stopni i tak sie zmienia ale nigdy nie przekracza 90 stopni
Zane pisze:ja stawiam na czujnik temperatury moim zdaniem część podająca wartośc na deskę jest ok a część do ECu jest uwalona
z rana mialem mowy problem jak po nocy odpalilem auto na biegu jalowym dalem gazu to obroty spadaly gdy ruszalem to auto przez chwile nie wchodzilo na obroty ale jak silnik sie troche nagrzal to przeszlo wiec po pracy pojechalem na podlaczenie do kompa
diagnostyka nic nie pokazala normalnie 0 bledow wiec powiedzieli ze to czujnik temperatury silnika wymienilem zobacze co to teraz bedzie
-
- Nowicjusz
polecam zerknąć tutaj: http://www.klubseata.pl/forum/index.php?topic=6974.0Mortek pisze:Witam
Mam taka prosbe, zamierzam zabrac sie za czyszczenie przepustnicy i problem jest taki ze chcialbym ja zaadaptowac, a jedyny program jaki mi sie laczy z kompem a dokladnie ze sterownikiem silnika to vwtool 2.0.9pl. Niemam zupelnie pojecia jak to zrobic, gdzie wpisac te wartosci ktore sa podane w pierwszym poscie?? Probowalem sie laczyc przez inne programy, ale niestety zaden VAG nie chce sie polaczyc ze sterownikiem silnika, za kazda pomoc bede wdzieczny.
Pozdrawiam
i tutaj: http://chomikuj.pl/Sauer5/Dokumenty/Ins ... USB+PL.pdf
Ostatnio zmieniony sob wrz 26, 2009 16:11 przez dawidek_4785, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
Falowanie obrotów
Jak zwykle Falowanie obrotów, standardowy proble....panowie...a jak mój Golfik 1.4 16 V 2001 rok ma przejechane 110 tyś km, autentyczne ,to może być przepustnica do wymiany , czy pomoże tylko czyszczenie i adaptacja...?
Mariusz
-
- Forum Master
- Kontakt: