moze jak sie spreze foto pozniej umieszcze bo narazie nie dysponuje aparacikiem :] dzieki za info!!!To_mas pisze:Piecia55a dasz radę machać tak szybko ręką jak maszyna do polerowania ? a na pytanie sam sobie odp
[All VW] Polerowanie lakieru
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Ostatnio zmieniony pt wrz 18, 2009 17:45 przez Piecia55, łącznie zmieniany 1 raz.
- Z.Y.G.A
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam! Mam taki problem mianowicie miałem zagiete dzwi, załatwiłem sobie takie dzwi w kolorze praktycznie za friko i problem jest w tym że te ktore dokupilem sa w ciemniejszym kolorze, zauwazylem ze moj golf byl malowny i zostal dobrany zly odcien lakieru, dzwi sie bardzo odrozniaja od reszty elementow. Czy polerka cos pomoże? jesli chodzi o sprzet tego typu to mam odpowiednio wyposarzony garaz tylko chciałbym sie dowiedziec jakich koncówek uzywac i jaka pasta i czy to pomoże. Kolor golfika zielona butelka
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie da sie jednoznacznie powiedzieć czy to cos daZ.Y.G.A pisze:Czy polerka cos pomoże? jesli chodzi o sprzet tego typu to mam odpowiednio wyposarzony garaz tylko chciałbym sie dowiedziec jakich koncówek uzywac i jaka pasta i czy to pomoże.
Jak są ciemniejsze a twój lakier na aucie zadbany to nie licz na żaden efekt....
co do tego ze auto malowane i odcień zły - kiedy wy sie ludzie nauczycie ze jednego koloru jest kilka odcieni ??
z tym innym kolorem to jest taka nauczka dla cwanych którzy kombinują nie potrzebnie i nie chcą dać zarobić lakiernikowi :green_fuck:
Niestety nie pomoze, woskiem koloryzujacym nawet jak bys probowal to zawsze bedzie widac... malowanie rozwiaze problem.Z.Y.G.A pisze:Witam! Mam taki problem mianowicie miałem zagiete dzwi, załatwiłem sobie takie dzwi w kolorze praktycznie za friko i problem jest w tym że te ktore dokupilem sa w ciemniejszym kolorze, zauwazylem ze moj golf byl malowny i zostal dobrany zly odcien lakieru, dzwi sie bardzo odrozniaja od reszty elementow. Czy polerka cos pomoże? jesli chodzi o sprzet tego typu to mam odpowiednio wyposarzony garaz tylko chciałbym sie dowiedziec jakich koncówek uzywac i jaka pasta i czy to pomoże. Kolor golfika zielona butelka
Golf 2 1.6D - sama frajda, Golf 1.8GL AAM - niezawodny
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro
Witam.
Chcę zregenerowac lakier w swoim MKIII.
Jest w ciapki, tak jakby poprzedni wlasciciel nie zrobil polerki...
Dla zobrazowania zamieszczam pare zdjec:
jak widac klapa wyglada jakby byla w ogole w innym kolorze ;/
nadkole tylne jest szorstkia, a klapa gladka.
zastanawialem sie nad tym aby zetrzec troche lakieru jakas twarda pasta, pozniej po umyciu jakas miekka pasta wypolerowac i nablyszczyc.
tylko jakich past urzyc??
Chcę zregenerowac lakier w swoim MKIII.
Jest w ciapki, tak jakby poprzedni wlasciciel nie zrobil polerki...
Dla zobrazowania zamieszczam pare zdjec:
jak widac klapa wyglada jakby byla w ogole w innym kolorze ;/
nadkole tylne jest szorstkia, a klapa gladka.
zastanawialem sie nad tym aby zetrzec troche lakieru jakas twarda pasta, pozniej po umyciu jakas miekka pasta wypolerowac i nablyszczyc.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
3rrol, w którym miejscu masz to na 3 foto ??
bo to mi wygląda jak ślad po niezbyt udanym cieniowaniu
ale ja to tutaj widzę lakierowanko a nie polerowanie - rdza...
bo to mi wygląda jak ślad po niezbyt udanym cieniowaniu
może po postu była lakierowana a pozostała część samochodu wyblakła (jak to czerwony)3rrol pisze:jak widac klapa wyglada jakby byla w ogole w innym kolorze ;/
poczytaj 2 lub 3 strony do tyłu tam masz jak na dłoni czego używać maszynowo a czego ręczniezastanawialem sie nad tym aby zetrzec troche lakieru jakas twarda pasta, pozniej po umyciu jakas miekka pasta wypolerowac i nablyszczyc.
ale ja to tutaj widzę lakierowanko a nie polerowanie - rdza...
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
Domyslam sie ze lakierowania domowymi sposobami nie przeprowadze(brak doswiadczenia).
A zebym w wlasnym zakresie pozbyl sie rdzy i przystapil do dwu stopniowej polerki recznej(albo pierwszy etap maszynowo, polerka recznie), tak zeby za bardzo lakieru nie nadwyrezyc. Dalo by to jakis wymierny efekt, chodzi mi glownie o zmniejszenie roznicy pomiedzy tym zmatowionym bokiem a klapa.
Czy wklad $$$ bedzie za duzy wzgledem rezultatu ?
A zebym w wlasnym zakresie pozbyl sie rdzy i przystapil do dwu stopniowej polerki recznej(albo pierwszy etap maszynowo, polerka recznie), tak zeby za bardzo lakieru nie nadwyrezyc. Dalo by to jakis wymierny efekt, chodzi mi glownie o zmniejszenie roznicy pomiedzy tym zmatowionym bokiem a klapa.
Czy wklad $$$ bedzie za duzy wzgledem rezultatu ?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
3rrol, ciężko jest ocenić lakier po samych zdjęciach... a z polerką to zawsze bywa różnie
ja dziś znaczy wczoraj (sobota) zabałem sie tak z grubsza za swoje mk2 ... bo jak go umyłem to nie bardzo mi sie podobał :/ A ze go ktoś lakierował w niemcowni całego to postanowiłem użyć tylko mleczka 3m czarny korek oraz na koniec 3m niebieski w celu usunięcia hologramów - wsio maszynowo a pozostałości przecierane szmatką z mikrofiby (rewelacyjne szmatki) jutro dam foto bo jak skończyłem to było już zbyt ciemno ale efekt miazga
jeszcze muszę go nawoskować (by se efekt trzymał i nie 3a było poleować znowu za jakiś czas) - wosk już namierzony tylko kasy brak :/
ja dziś znaczy wczoraj (sobota) zabałem sie tak z grubsza za swoje mk2 ... bo jak go umyłem to nie bardzo mi sie podobał :/ A ze go ktoś lakierował w niemcowni całego to postanowiłem użyć tylko mleczka 3m czarny korek oraz na koniec 3m niebieski w celu usunięcia hologramów - wsio maszynowo a pozostałości przecierane szmatką z mikrofiby (rewelacyjne szmatki) jutro dam foto bo jak skończyłem to było już zbyt ciemno ale efekt miazga
jeszcze muszę go nawoskować (by se efekt trzymał i nie 3a było poleować znowu za jakiś czas) - wosk już namierzony tylko kasy brak :/
Ostatnio zmieniony ndz wrz 20, 2009 00:12 przez To_mas, łącznie zmieniany 1 raz.
- Z.Y.G.A
- Nowicjusz
- Kontakt:
Tylko że ten nr lakieru co mam na wlepie w bagażniku rożni sie od tego co mam na golfieTo_mas pisze:nie da sie jednoznacznie powiedzieć czy to cos daZ.Y.G.A pisze:Czy polerka cos pomoże? jesli chodzi o sprzet tego typu to mam odpowiednio wyposarzony garaz tylko chciałbym sie dowiedziec jakich koncówek uzywac i jaka pasta i czy to pomoże.
Jak są ciemniejsze a twój lakier na aucie zadbany to nie licz na żaden efekt....
co do tego ze auto malowane i odcień zły - kiedy wy sie ludzie nauczycie ze jednego koloru jest kilka odcieni ??
z tym innym kolorem to jest taka nauczka dla cwanych którzy kombinują nie potrzebnie i nie chcą dać zarobić lakiernikowi :green_fuck: