Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Pokaże co ja tam wymodziłem. Pierwsze zdjęcie - niby "ładna polerka" - świeci się w każdym bądź razie. Z daleka wygląda ładnie. Ale... Po przyjrzeniu się z bliska pod odpowiednim kątem ujrzeć można coś takiego jak na 2 zdjęciu. Dodam że jestem pedantyczny i polerowałem naprawdę porządnie Tak z godzina na jeden papier wyszło średnio.
- barteKKK03
- V.I.P.
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Marcin_ko7
- Użytkownik
Chciałbym sie podzielic z wami moim pomysłem. Może komuś sie przyda...
Aby nie ściagac felgi i nie uszkodzic opony wykonałem nastepujące czynnosci:
-spuściłem powietrze z opony
-miedzy felge a opone wcisnąłem szmaty
Wyglada to tak:
Chciałbym jeszcze spytac jak pomalowac felge... Chciałym żeby moje felgi wygladały tak jak zrobił je użytkowanik Kych,
Pomalowac dookoła na czarno, nie chce ich polerowac poniewaz sa na nich oponki na zimie wiec bedzie to sniedziało :/
Muszę ściagnac farbe scansolem czy moge zmatowić farbe i o razu pomalowac ?
Czym to pomalowac ? Spray ?
Z gory dzieki
Aby nie ściagac felgi i nie uszkodzic opony wykonałem nastepujące czynnosci:
-spuściłem powietrze z opony
-miedzy felge a opone wcisnąłem szmaty
Wyglada to tak:
Chciałbym jeszcze spytac jak pomalowac felge... Chciałym żeby moje felgi wygladały tak jak zrobił je użytkowanik Kych,
Pomalowac dookoła na czarno, nie chce ich polerowac poniewaz sa na nich oponki na zimie wiec bedzie to sniedziało :/
Muszę ściagnac farbe scansolem czy moge zmatowić farbe i o razu pomalowac ?
Czym to pomalowac ? Spray ?
Z gory dzieki
Marcin_ko7, ja tam sie na malowaniu nie znam ale jesli masz jakies odpryski lakieru to wydaje mi sie ze dobrze by było sciągnąc stary lakier.. a co do samego pomalowania to chyba najlepsze rozwiązanie jest oddac do firmy która to robi napewno nie maluj sprayem bo po pierwsze nie bedzie to ładnie a po drugie w sprayu nie ma utwardzacza i zaraz lakier odpadnie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=220126
- palel36
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mam takie same fele i tez w nie najlepszym stanie ranty ramiona mogą byc. tylko że ja mam ubytki chyba od zdejmowania da się coś z tym zrobić ?bigozz pisze:To może ja tez się pochwalę!
Przedwczoraj udało mi się zakupić komplet przepięknych (jak dla mnie) ATS 15".
Polowałem na nie od dłuższego czasu więc tym bardziej byłem zaskoczony że udało mi się je dopaść. Jako że mam białego golfa VARIATA to właśnie te fele wyglądają przy nim najładniej (wedłóg mnie). Opony jeszcze na dwa sezony więc cena była dla mnie extra. Tylko jedno mi się niepodobało. ICH STAN.
Super proste żadnego bicia ale leżakowanie przez rok niestety nie umyte z pyłem chamulcowym i innymi takimi dało sie we znaki.
Ale dosyć tego gadania. Fele podobaja mi się tak bardzo ze to nie było przeszkodą.
Oto fotki :
W takim stanie były:
A tak jedna z nich wygląda już dzisiaj.
Kosztowało mnie to jakieś 6 godzin roboty.
[ Dodano: Nie Gru 31, 2006 04:03 ]
Poradźcie tylko jak odświeżyź ramiona felgi gdyz chcę by były czarne.
- barteKKK03
- V.I.P.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
kolego poświęć trochę czasu na przeczytanie całego tematu lub przynajmniej kilku pierwszych stron... tu jest wszystko opisane.bobek87 pisze:Witam wszystkich jestem tu nowy i chciałbym spolerować swole aluu wiem że musze potrzeć troche papierami ale nie wiem jakiej pasty uzyć może ktos mi podpowiedziec która jest dobra i gdize ją dostane???
Witam !
oto efekt moich wypocin (około 20h). Nie jest to cód malina, ale jak na pierwszy raz to chyba nie jest źle. Mój pierwszy raz postanowilem przeprowadzic na przekładni od skutera
Oto efekt:
polerowałem pastą AUTOMAX, ale nie jest to takie lustro. Chciałbym to wypolerowac jeszcze raz ale tą kostką do polerowania srebra, ale niestety nie moge tego nigdzie znaleźć. Może ktoś z forumowiczy wie jak to sie fachowo nazywa?
oto efekt moich wypocin (około 20h). Nie jest to cód malina, ale jak na pierwszy raz to chyba nie jest źle. Mój pierwszy raz postanowilem przeprowadzic na przekładni od skutera
Oto efekt:
polerowałem pastą AUTOMAX, ale nie jest to takie lustro. Chciałbym to wypolerowac jeszcze raz ale tą kostką do polerowania srebra, ale niestety nie moge tego nigdzie znaleźć. Może ktoś z forumowiczy wie jak to sie fachowo nazywa?
- barteKKK03
- V.I.P.