Co by to nie było - potraktuj to papierem ściernym.marceliii pisze:nie jestem w stanie stwierdzić czy te kropki to właśnie jakieś wżery czy po prostu jakiś uciążliwy bród którego ciężko doczyścić
Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Zrobiłem już jedną felę ale... ehh no właśnie zawsze musi coś być!
Rancik ładny wyszedł ale cały środek posiada takie jakby plamki, taka mgiełka w niektórych miejscach.. Jak to usunąć? Jeszcze raz spolerować?
I jeszcze pytanko.. Jak najlepiej spolerować same ranty?
Bo jak będę usuwał lakier to na pewno najdzie jakaś część na pozostałą część feli i też się usunie. Czy można zrobić polerkę bez usuwania lakieru? Czyli od razu jedziemy papierkami i później polerka?
Rancik ładny wyszedł ale cały środek posiada takie jakby plamki, taka mgiełka w niektórych miejscach.. Jak to usunąć? Jeszcze raz spolerować?
I jeszcze pytanko.. Jak najlepiej spolerować same ranty?
Bo jak będę usuwał lakier to na pewno najdzie jakaś część na pozostałą część feli i też się usunie. Czy można zrobić polerkę bez usuwania lakieru? Czyli od razu jedziemy papierkami i później polerka?
No możesz zrobić polerkę bez traktowania felgi jakimś preparatem zdzierającym lakier, tylko od razu papier i jechana tyle że strasznie długo Ci zajmie zdzieranie lakieru papierem, a musisz go całego zedrzeć, żeby dostać się do aluminium.dzejms_11 pisze:Czy można zrobić polerkę bez usuwania lakieru? Czyli od razu jedziemy papierkami i później polerka?
hmm
mam niewielkie wżery na swoich felgach... i tak zastanawiam sie jakim papierem najlepiej jest zaczać? felgi były polerowane w tamte wakacje tylko ze ja tego nie robiłem? jak radziecie od jakiego zaczać i jakie po kolei stosować?
tyle ze zdjecie nie jest aktualne;p
tyle ze zdjecie nie jest aktualne;p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Dawca_Nerek
- Forum Master
akurat w Castoramie nie było scansolu więc wziąłem ich preparat firmowy i idealnie schodziłoDawca_Nerek, a lakier usuwałeś scansolem czy odrazu papierek i polerka?
to jest bardzo gęste i nie płynie i przy odrobinie wprawy spokojnie powinno się udaćdzejms_11 pisze:Bo jak będę usuwał lakier to na pewno najdzie jakaś część na pozostałą część feli i też się usunie
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
Zobaczcie jaki mi szajs wyszedł :/
Papierami jechałem od 220 do 1500 stopniowo coraz cieńszym
Dlaczego jest taka mgiełka? Rant jest dość spoko ale reszta ehhh :/
Papierami jechałem od 220 do 1500 stopniowo coraz cieńszym
Dlaczego jest taka mgiełka? Rant jest dość spoko ale reszta ehhh :/
Ostatnio zmieniony ndz kwie 19, 2009 14:48 przez dzejms_11, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- barteKKK03
- V.I.P.
- Dawca_Nerek
- Forum Master
dzejms_11, no ale teraz pastą już też jechałeś ??
Rozumiem że papier 1000 i 1500 to już na wodę jechałeś ??
[ Dodano: Pon Kwi 20, 2009 15:09 ]
wojteo CK, na fotkach nie widać jak głęboki są niektóre uszkodzenia ale spokojnie da się to zrobić kwestia ile trzeba będzie zebrać aluminium przy pierwszym podejściu. Bierzesz szlifiereczke ooscylacyjną okrągło, papierek 200 i równasz teren
Rozumiem że papier 1000 i 1500 to już na wodę jechałeś ??
[ Dodano: Pon Kwi 20, 2009 15:09 ]
wojteo CK, na fotkach nie widać jak głęboki są niektóre uszkodzenia ale spokojnie da się to zrobić kwestia ile trzeba będzie zebrać aluminium przy pierwszym podejściu. Bierzesz szlifiereczke ooscylacyjną okrągło, papierek 200 i równasz teren
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...