Polerowanie aluminium
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- barteKKK03
- V.I.P.
Powiem Ci że elementy silnika to są 'bezpieczniejsze' od felg... po pierwsze to prawie wcale syfu nie ma pod maską... a na felgach? Po drugie na silnik nie pada deszcz, co innego na felgi, a polerka deszczu nie lubi.
Według mnie nie ma co się martwić na zapas... u siebie miałem tak zrobione, co prawda długo się nie nacieszyłem, ale nie biegałem ze szmatką co przejażdżkę
Według mnie nie ma co się martwić na zapas... u siebie miałem tak zrobione, co prawda długo się nie nacieszyłem, ale nie biegałem ze szmatką co przejażdżkę
I ja skończyłęm, scianki zostały pomalowane na kolor miedzi (moja receptura ) a płaskie ramionka i ranty felg zostały poddane polerce, pasta Automax. Fotki telefonem.
I jak się wam podoba ?
I jak się wam podoba ?
Ostatnio zmieniony czw lut 26, 2009 18:38 przez minio70, łącznie zmieniany 2 razy.
- vega7777
- no turbo no fun
- Kontakt:
[ Dodano: 26 Lut 2009 18:25 ]
a jak to zrobiłeś tzn najpierw malowanie a później poler czy odwrotnie ??
VW. there's no other way...
------------------------------------------------------
były traktor
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=199119
obecny vwóz
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=326030
------------------------------------------------------
były traktor
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=199119
obecny vwóz
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=326030
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
- tomciup
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
minio70, czy to są te same felgi co miałeś bo jak tak to extra robota całkiem inna felga mi się wydaje. Polerka to jest extra sprawa jak jeszcze ktoś to dobrze zrobi to wypaś Szacunek dla tych co polerują na lustereczko:):)
VW górą VRa na osrto i Audi A6 na łagodnie.
viewtopic.php?t=153624_
viewtopic.php?t=153624_
wypolrowalem swoje AEZ-y recznie do papieru 2000 .. pozniej automax i bylo w miare ladnie
na ulicach sypneli solą i wyszlo cos takiego w ciagu 2 dni
złosc zdenerwowanie itp . . ale to przez własna głupote . . .
pomyslalem pomaluje i polakieruje
3 warstwy lakieru zeby nie zjadlo rantów po ,,poprawce'' ok 500 km i pod lakierem znow sie utlenilo ;/ spraye z puszki nie zabezpiecza golego alu
niktorzy pisza ze da rade inni ze nie da rady . . a ja pisze ZE SPRAYEM Z PUSZKI TO MOZNA PO SCIANIE W POKOJU POMAZAC
na ulicach sypneli solą i wyszlo cos takiego w ciagu 2 dni
złosc zdenerwowanie itp . . ale to przez własna głupote . . .
pomyslalem pomaluje i polakieruje
3 warstwy lakieru zeby nie zjadlo rantów po ,,poprawce'' ok 500 km i pod lakierem znow sie utlenilo ;/ spraye z puszki nie zabezpiecza golego alu
niktorzy pisza ze da rade inni ze nie da rady . . a ja pisze ZE SPRAYEM Z PUSZKI TO MOZNA PO SCIANIE W POKOJU POMAZAC
- GTI EDITION -
- GrizLLy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak już sie chwalimy to i ja sie pochawale BCW MAXX 14/9j ręczna polerka od A do Zet... od papieru 80 do 2000 potem automaxx boll`a
Ostatnio zmieniony pn mar 02, 2009 19:33 przez GrizLLy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Moze byc kilka perzyczyn albo zle dotarte, zuzyty filc... obroty jak ci sie pasta nie przypala to nic do tego.... posow hmm jak dokladnie robisz to raczej mijaki nie wchodza w gre.....
Ja caly czas robie szmatkami, a filc sporadycznie jak duza powieszchnia, albo ciezki do spolerowania stop...
NIe weim jak CI pomóc musisz próbować .... pozdro
Ja caly czas robie szmatkami, a filc sporadycznie jak duza powieszchnia, albo ciezki do spolerowania stop...
NIe weim jak CI pomóc musisz próbować .... pozdro
- kamil52115211
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mam jeszce pytanie odnośnie tego wosku, czyli jaki to wosk, jaka firma.Mam sprawdzony ( przez siebie ) sposób, zaraz po polerce i po każdym myciu nakładam na wypolerowane alu tłusty wosk. Używam wosku z stałego z shella.
U mnie polerka rantów wytrzymuje dzięki temu cały sezon od kwietnia do października.
A przy okazji jaki jest najlepszy preparat zeby odmyć alu od tego czarnego pyłku z klocków amulcowych
-
- Użytkownik
- Kontakt: