Moje oświetlenie nawiewów mk3
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
lasot, nie odbieram tego źle każdy wspólny pomysł na forum może zaowoować czymś ciekawym. Niestety nie znam tego produktu, ja pracuję na diodach smd, super flux i 12V 3mm, z tego sprzetu możliwości korzystam.
rsruba83, polecam wsadzenie diody super flux pod każdy symbol. Farbę zieloną musisz usuwać jeśli robisz na niebiesko, a jest to raczej proces mozolny.
rsruba83, polecam wsadzenie diody super flux pod każdy symbol. Farbę zieloną musisz usuwać jeśli robisz na niebiesko, a jest to raczej proces mozolny.
czescrydzu pisze:lasot, nie odbieram tego źle każdy wspólny pomysł na forum może zaowoować czymś ciekawym. Niestety nie znam tego produktu, ja pracuję na diodach smd, super flux i 12V 3mm, z tego sprzetu możliwości korzystam.
polutowalem diody w przelaczniku i swieca ale cos jest nie tak bo nie wlancza mi sie podswietlanie nawiewow oraz zegarow czyli cos chyba z.... pozatym efekt slaby, mam pytanko czy mozna kupic gotowy wylacznik swiatel z gotowym podswietleniem np niebieski z GOLF IV CABRIO ?
pozdr
Ostatnio zmieniony czw wrz 04, 2008 01:02 przez rsruba83, łącznie zmieniany 8 razy.
no to moze byc na czerwono, tylko czy podejdzie do golfa III bo ja nie mialem w moim wlaczniku sterowania wysokoscia swiatel a w cabrio jest ? Ewentualnie pytanko do rydzu czy niemialby do sprzedania wylacznika wlasnej roboty z podswietleniem albo na niebiesko lub czerwono ?rydzu pisze:rsruba83, golf mk4 cabrio miał deskę podświetlaną na czerwono a nie na niebiesko. VW nie zrobił w żadnym z tych właczników koloru niebieskiego.
Jeśli nie masz podświetlania na pozostałej części deski i słabo ci świeci, to raczej szukaj gdzie i co uwaliłeś.
pozdr
Ostatnio zmieniony czw wrz 04, 2008 11:03 przez rsruba83, łącznie zmieniany 1 raz.
zła polaryzacja?
Witam!
Jak to jest że gdy polutowałem wszystkie diody w pokrętłach nawiewu to w zależności od polaryzacji świecą raz jaedna raz 4 następne... Napiszcie proszę jak to rozwiązać? Może tą pierwszą diodę źle spolaryzowałem... hmmm
Jak to jest że gdy polutowałem wszystkie diody w pokrętłach nawiewu to w zależności od polaryzacji świecą raz jaedna raz 4 następne... Napiszcie proszę jak to rozwiązać? Może tą pierwszą diodę źle spolaryzowałem... hmmm
Witam!
Rydzu, mam do Ciebie pytanie...
Męczę się i męczę bo nie mogę rozebrać włącznika świateł i regulatorów ustawienia świateł i jasności świecenia kokpitu. Mój pupil to MK3 1.9TDi
Podważyłem z każdej strony śrubokrętami obudowę i niby powinna wyjść ale jednak coś jeszcze trzyma...
Pomóż proszę...
Rydzu, mam do Ciebie pytanie...
Męczę się i męczę bo nie mogę rozebrać włącznika świateł i regulatorów ustawienia świateł i jasności świecenia kokpitu. Mój pupil to MK3 1.9TDi
Podważyłem z każdej strony śrubokrętami obudowę i niby powinna wyjść ale jednak coś jeszcze trzyma...
Pomóż proszę...
Wyciągnij całą regulację wysokości reflektorów i będziesz miał łatwiejszy dostęp do włącznika.
Potem podważasz wszystkie zatrzaski i delikatnie podważasz żeby kawałek wyszedł. Łapiesz tak, żeby od zewnętrznej strony złapać też razem z płytką (widać ją przez płąski otwór w boku włącznika) i mocno ciągniesz do tyłu.
Jedyne co może trzymać to pokrętło od regulacji jasności, ale ono wyskoczy pod wpływem siły.
Potem podważasz wszystkie zatrzaski i delikatnie podważasz żeby kawałek wyszedł. Łapiesz tak, żeby od zewnętrznej strony złapać też razem z płytką (widać ją przez płąski otwór w boku włącznika) i mocno ciągniesz do tyłu.
Jedyne co może trzymać to pokrętło od regulacji jasności, ale ono wyskoczy pod wpływem siły.
Czy ktoś stosowal takie rozwiązanie. jeśli tak prosil bym o fotkę z montarzu ew. rys. poglądowy.
http://moto.allegro.pl/item445828016_go ... wiewu.html
http://moto.allegro.pl/item445828016_go ... wiewu.html
problem z reflektorem
Witam! robiłem właśnie podświetlanie przełącznika świateł. niby wszystko sie udało, podłączam wszystko świeci tak jak powinno, wychodzę z samochodu żeby sprawdzić czy reflektory świeca a tu lipa :/ prawy świeci a lewy nie :/ może mi ktoś wyjaśnić dlaczego tak sie stało? i jak to naprawić?
Mariusz