Jest tu też na forum taki chłopak "Słonik" czy coś takiego z Warszawy który kupił jakiś zestawi i po 2-uch tygodniach mu padł, pisał do mnie, że rezygnuje z HID-ów i zbiera na Oryginał, popytaj go co to z zestaw, żeby go przypadkowo nie kupić - ma podane GG w profilu.
Do niego teąż napiszę może się wypowie.
-----------------------------
Słonik - czy cos takiego - no ładnie mi dowaliłeś
Tak powaznie - kolega nabywał HID za 229 zł barwa 4300, super swieci ale caly czas cos mu sie psuło a to żarnik, a to przetwornica, a to bezpieczniki wywalało itp.
Dostałem od niego w prezencie taki sam zestaw, ale nowy, ktory zamontowalismy na miejscu pod sklepem, zeby sie upewnic.
Zadwolony bylem, ale stwierdzilem, ze lekko oslepiam innych - po regulacji swiatel musialem i tak opuszczac je w dol, bo migali mi inni kierowcy.
Efekt mi sie podobal wiec zapragnąłem oryginanych xenonow
Wyjąłem schowałe do pudełka i sprzedałem. Co ciekawe po sprzedaży w dniu montażu cos nie działało kupującemu
Pojechalem wymenic - przetwornica, nie wiem jak to mozliwe, podczas demontazu moze cos strzeiło, cholercia wie. Plus, ze od reki wymienili na nowy.
Podsumowujac moje zdanie jest takie
- zestawy od 200-300 to jedno i to samo - kiepskiej jakosci chinszczyzna
- jak ktos chce to niech kupi w sklepie, ktory istnieje a nie wysylkowo
- jak juz ma zalozone, niech pilnie uwaza czy przypadkiem nie oslepia innych
- niech nie wierzy w napisy made in japan i bosch technology
- moje nie zakłócały - tzn cichutki taki szum na cb i w radiu, ale praktycznie nie słyszalny. Wydaje mi sie, ze jak zakłóca to przetwornica jest walnięta i tyle
- zwracac uwage na gwarancje - jedni daja 12 m na przetwornice, 3 miesiace na zarowki inni 6 a jeszcze inni na calos 12 - podstawa niech to bedzie nawet 30-40 zl drozsze, ale sklep w swoim miescie i tak sie zwroci biorac pod uwage ew wysylke i jezdzenie bez jednego xenoa..
Pozdrawiam
Słonik