Witam
Mam problem ze zdiagnozowaniem tego problemu.Wymieniłem już termostat;czujnik a nadal temperatura na desce świruje. W Vagu wyskakuje taki błąd 01039 - Coolant Temperature Sensor (G2) 30-10 - Open or Short to Plus - Intermittent. Stąd moje pytanie czy ktoś może miał podobny problem i sobie z nim poradził. Kostka i przewody przy kostce wydają się być ok.Zapomniałem dodać wskaźnik na desce dochodzi do 90 ale lubi sobie opadać do 0 do 60 później znowu do 90.
Problem ze wskaźnikiem temperatury
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
okablowanie do sprawdzenia...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
wiem ze przewód może się przerwać w każdym miejscu ale nie wiem może są jakieś miejsca w którym jest najbardziej narażony?
-
- VWGolf.pl Killer
szukaj problemu od czujnika do grodzi silnika,być może same też piny nie łączą w kostce...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
jestem po pierwszym przeglądzie przewodów nic nie znalazłem wszystko wygląda ok.zauważyłem jedną rzecz samochód jak stoi temperatura cały czas jest na 90 nawet przy zmianie obrotów.jak jadę i np. skręcam w L lub P choć nie zawsze wskazówka zaczyna świrować. nic już nie rozumiem