Auto nie działa na zimnym silniku na benzynie

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

slasze2
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: slasze2 » sob sty 30, 2016 12:16

Witam wszystkich użytkowników,od 3 dni mam pewien problem z autem a mianowicie gdy silnik jest zimny auto odpala lecz po chwili gaśnie i już później nie mogę go odpalić na benzynie ale od tygodnia zaczęło na zimnym silniku go "szarpać" myślałem że to przewody zapłonowe lub świece więc wymieniłem problem zniknął na jakieś 4 dni i znów powrócił w gorszej odsłonie bo teraz wgl nie mogę odpalać na benzynie,przypomnę że silnik to 1.8 90km benzyna+lpg. A zaś na gazie pali czy to zimny czy ciepły,lecz gdy się rozgrzeje silnik i przełączam na benzynę auto jeździ płynnie.Czekam z niecierpliwością na wasze wnioski co mogło się z nim stać.Dziękuję i pozdrawiam.

hak64
Forum Master
Forum Master

Post autor: hak64 » sob sty 30, 2016 12:51

Prawdopodobnie podczas rozruchu dostaje dawkę paliwa i gazu jednocześnie (zawór gazu puszcza) i masz zbyt bogatą mieszankę. Na ciepłym silniku problem znika, bo wtedy łatwiej o zapłon.

specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych

Don101
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Don101 » sob sty 30, 2016 13:08

Myśle ze to pompa paliwa warto ja wymienić co jakis czas koszt nie kest duży a poprawia bezpieczeństwo jak jedziesz ja trase . Wymienić ja nie jest trudno kolega mi pokazywał za pierwszym razem jak to robić ale sam ogarniesz . Jeszcze mozesz miec przebicie na cewce

slasze2
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Auto nie działa na zimnym silniku na benzynie

Post autor: slasze2 » sob sty 30, 2016 13:37

hak64 pisze:Prawdopodobnie podczas rozruchu dostaje dawkę paliwa i gazu jednocześnie (zawór gazu puszcza) i masz zbyt bogatą mieszankę. Na ciepłym silniku problem znika, bo wtedy łatwiej o zapłon.
czyli muszę się zgłosić do gazownika? Jaki koszt takiej naprawy?

slasze2
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Auto nie działa na zimnym silniku na benzynie

Post autor: slasze2 » sob sty 30, 2016 13:38

Don101 pisze:Myśle ze to pompa paliwa warto ja wymienić co jakis czas koszt nie kest duży a poprawia bezpieczeństwo jak jedziesz ja trase . Wymienić ja nie jest trudno kolega mi pokazywał za pierwszym razem jak to robić ale sam ogarniesz . Jeszcze mozesz miec przebicie na cewce
Pompa paliwa jest sprawna sprawdzałem przed chwilą :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”