Golf 1.6 101KM brak mocy

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

ziomal137
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf 1.6 101KM brak mocy

Post autor: ziomal137 » śr wrz 16, 2015 21:29

Witam jestem tu nowy więc starałem się szukać podobnego tematu ale chyba nie widzę więc mniej więcej mój problem wygląda tak . Kupiłem golfa 1.6 101km z niemiec przyjechał do polski założyłem instalacje gazową STAG 4 sekwencje . śmigał jak szatan na gazie jak i benzynie problemy zaczęły się ostatnio gdy odczułem spadek mocy w dzien ale w nocy jeszcze zapierdzielał . wymieniłem gruszke od podciśnienia które dochodzi do kolektora dolotowego . i świece . jak i jakieś 30 tys temu kopułke z palcem . teraz problem się zaczął non stop gdy golfinka nie jedzie brakuje mu mocy 120 km/h max nie chce się rozpędzać ani nic blokuje go coś bo od 3.5 tys obrotów do 4 tys ciągnie a potem dostaje muła aż czuć . nie wiem co to może być jakiś czas temu przerywał strasznie na benzynie ale na gazie już nie wydawało mi się że kable do świec ale ustąpiło to i chodzi normalnie na benzynie i gazie tylko go muli . Rano odpala bez problemów . Prosze o pomoc bo już nie mogę z nim wytrzymać bo aż się prosi żeby pozapierdalać ale blokuje go coś ...

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Golf 1.6 101KM brak mocy

Post autor: rysiektr » ndz wrz 27, 2015 19:26

Podłącz kompa, sprawdź błędy, zobaczy co pokazuje czujnik halla. Sprawdź przy ilu obr/min odcina Ci zapłon.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”