zapala się kontrolka ciśnienia oleju podczas hamowania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam problem ze swoim autem, przy hamowaniu zapala mi się kontrolka ciśnienia oleju po czym zaczyna migać i znika, teraz też zauważyłam że dzieje się to również przy zmianie biegu na mniejszy czyli czyli jak zmniejszam prędkość, co może być przyczyną. Dodatkowo auto mi brzęczy ale nie podczs jazdy bynajmniej nie słyszę, ale jak stoi z włączonym silnikiem - tłumik?.. Nie wiem czy można to brzęczenie powiązać do tej zapalającej się kontrolki. Zaznaczam że olej jest, uzupełniam go co jakiś czas. Były wymieniane świece, pompa elektryczna paliwowa, a kontrolka jak się zapalała tak się nadal zapala, i co dziwne nie zawsze. O co tu chodzi? vw golf3, silnik 1.4 benzyna
tłumik, lub odpadał osłona nad tłumikiem lub katalizatorPuszuńcio pisze:Dodatkowo auto mi brzęczy ale nie podczs jazdy bynajmniej nie słyszę, ale jak stoi z włączonym silnikiem - tłumik?..
Co do kontrolki oleju - można by podmienić czujnik bo nie jest drogi i przy okazji zobaczyć czy czase po prostu przewód się gdzieś nei przetarł i dotyka elementów silnika podczas hamowania silnikiem
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5