Po wymianie skrzyni problem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam. Niedawno siadła mi skrzynia biegów. Sprowadziłem nową z anglii z oznaczeniem DUU wszystko ok ale nie sprzęgło. Sprzęgła nie wymieniałem tylko wsadziłem stare bo na starej skrzyni łapało od połowy czyli było dobre, a teraz jakby sie ślizgało. Auto nie ma mocy tylko rosną mu obroty nic więcej. Zapytam jeszcze [bo nie mogę znaleźć nigdzie] czy jest możliwa wymiana samych pierścienie olejowych od dołu silnika? Czy trzeba ściągać głowice? Z góry dzięki za pomoc.
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Zacznij od sprawdzenia samoregulatora na lince sprzęgła, już dwa razy miałem taką sytuację że fisiował po wyjęciu skrzyniNiemamnicitytez pisze: Auto nie ma mocy tylko rosną mu obroty nic więcej.
Rust is lighter than carbon fiber
-
- Mały gagatek
Dzięki A myślałem, ze znowu do tego dziada muszę zaglądać i sprzęgło zmieniać Sprawdzę to i dam znać
Tam nie ma linki sprzęgła. Pomierz sobie pręty co przechodzą przez cała skrzynie biegów czy mają taką sama długośc.
-
- Mały gagatek
Sprzęgło chyba jest hydrauliczne bo znalazłem odpowietrznik trzeba odpowietrzać czy nie? Pręty wyglądają tak samo. Już nie wiem co robić :/
Jeżeli się slizga to problem raczej lezy po stronie docisku. Albo jest juz wyeksploatowany lub cos powoduje, że jest "załaczone"