1.3 NZ regulacja składu mieszanki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mateusz.995
- Gadatliwa bestia
Witam mam golfa ii z 91r z silnikiem 1.3 nz + LPG od jakiegoś czasu jeżdżę na benzynie bo chce wyrzucić z niego gaz ogólnie na gazie silnik ładnie wchodzi na obroty a na benzynie jest problem bo przy gwałtownym naciśnięciu pedału gazu w podłogę najpierw jest takiej zadławienie które trwa nawet nie sekundę ale sam fakt że na gazie tego nie robił a to zaczyna denerwować świece dymi na czarno i troszkę dużo pali. Wpadłem na pomysł żeby wyregulować skład mieszanki ręcznie tylko nie wiem gdzie znajduję się od tego śrubka prosił bym i jakieś foto. Mam jeszcze jeden problem z nim przy tem silnika ok 40 stopni silnik faluje na wolnych nie zawsze lecz zdarza mu sie wystarczy przegazować lub uruchomić silnik ponownie i jest ok co tutaj jakieś mycie przepustnicy ? pomóżcie pozdrawiam
mk2 20vt ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=582221" onclick="window.open(this.href);return false;
po części podłączam się do tematu, też mam 1.3 NZ, gazu nie mam zamontowanego, ale po przeczytaniu twojego postu zobaczyłem, że u mnie jest podobna sprawa z przyspieszeniem, najpierw krótkie dławienie i później jedzie, ale nawet nie zwracałem na to uwagi, no i mój też dużo pali, wskazówka spada w oczach....