Ciężkie odpalanie na ciepłym silniku

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

everson
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: everson » sob mar 16, 2013 13:32

Witam jestem tutaj nowy ,przepraszam ,że zaczynam od razu od prośby pomocy ,ale chciałbym powymieniać coś w swoim golfiku samemu ,bez ingerencji mechanika ,dodatkowych kosztów tylko samemu się nauczyć a wiem ,że na tym forum jest wiele osób które ma naprawdę dużą wiedzę , otóż problem jest następujący:

Gdy silnik jest rozgrzany ,zgaszę go ,pójdę do sklepu na 10-15 min wrócę i chce go zapalić ponownie ,często gęsto muszę to robić nawet i 3 razy ( z dodatkiem pedału gazu o dziwo jest lepiej ) kręci normalnie szybko ale bardzo długo i tak jak wspomniałem muszę próbować nawet do 2-3 razy , pragnę dodać ,że często jak jest rozgrzany pali normalnie i nie ma tego problemu ,co nie zmienia faktu ,że ten problem się powtarza bardzo często ,co może być przyczyną czytałem na forum ,że to czujnik temperatury cieczy może być walnięty ? czy to dobry trop ??
Pragnę również dodać ,że jak z rana zapalę go na zimnym silniku to przez minute-dwie czuć zapach benzyny na zewnątrz ?.. wskaźniktemperatury również jest bardzo nieprecyzyjny i mulasty ,często jeżdżę przez godzinę 2 i wskazuje 20-30 stopni? a innym razem pokazuje prawidłową wartość...

pozdrawiam forumowiczów i proszę o jakąkolwiek pomoc !!

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » sob mar 16, 2013 13:59

dobrze piszą że najpierw pasuje sprawdzić a najlepiej wymienić czujnik temperatury płynu

everson
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: everson » sob mar 16, 2013 14:13

Ok ,a możesz mi powiedzieć gdzie on się znajduje ?? po prawej stronie pokrywy silnika czy źle mówię?

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » sob mar 16, 2013 14:59

po prawej stojąc przodem do auta... w wyszukiwarce znajdziesz nawet zdjęcia tego czujnika :bajer:

everson
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: everson » sob mar 16, 2013 23:31

Ok ,ok dzięki ,sorki za głupie pytania, zapomniałem ,że mam coś takiego jak google :)

everson
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: everson » czw mar 21, 2013 23:37

wymieniłem czujnik temperatury płynu ,problem odpalania i zapach zniknął pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”