Gruszka podciśnienia 06A129061C
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć, skąd wziąć nową, za co odpowiada i czy można jeździć bez z w pełni otwartym przepływem?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ogólnie pisząc steruje kształtem kolektora ssącego aby był jak najkorzystniejszy dla danych warunków pracy silnika. Jakieś 2 stówki myślę w ASO i około 30-50 za sprawny używany
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Gruszka podciśnienia 06A129061C
mój mechanik powiedział, że jedynie w Germanii można to dostać, za jedyne 250zł , na allegro za chiny nie mogę tego znaleźć, zestawów naprawczych też nie robią. Pono są firmy regenerujące to cudo, ale nie wiem gdzie tego szukać.... No a ten, póki co jeżdżę bez i jakoś nieszczególnie zauważyłem różnicę w pracy... (albo poszło mi to dawno-dawno i się przyzwyczaiłem, a teraz dopiero to zdiagnoznowano...)
Rozumiem jednak, że skoro to montowano oryginalnie, to... w jakimś celu... nie? Chyba że dla jaj?
Zauważyłem trochę większe spalanie w mieście, czy to może być tym spowodowane?
Bo kombinuję tak; komputer widzi, że mieszanka jest zubożona (bo kolektor otwarty na maxa), więc wrzuca dodatkową benzynę coby ją wzbogacić, a jednocześnie nie bierze poprawki na kolektor, bo go 'nie widzi' ?
Rozumiem jednak, że skoro to montowano oryginalnie, to... w jakimś celu... nie? Chyba że dla jaj?
Zauważyłem trochę większe spalanie w mieście, czy to może być tym spowodowane?
Bo kombinuję tak; komputer widzi, że mieszanka jest zubożona (bo kolektor otwarty na maxa), więc wrzuca dodatkową benzynę coby ją wzbogacić, a jednocześnie nie bierze poprawki na kolektor, bo go 'nie widzi' ?