na zimnym przygasa i nie reaguje na gaz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam wszystkich mam taki problem od razu powiem że czytałem mnóstwo tematów i nie znalazłem nic co choćby trochę przypominało objawy mojego golfika:( otóż tak kilka dni temu golfik nagle zaczął mi gasnąć i nie trzymał obrotów oddałem do mechanika zrobił mi zapłon i zapewniał ze bd wszystko ok ... Samochodem pojeździłem kilka godzin i znów to samo oddałem go znów i zaczął mi poprawiać coś przy przepustnicy obudowa pęknięta była to obkleił silikonem i działało.... chwile bo pojechałem w trasę i golf przestał reagować na pedał gazu trzeba było nim wachlować nie chciał się wkręcić na obroty przygasał i strasznie szarpał:(( pojechałem jeszcze raz do tego gościa co mi robił i stwierdził ze alternator daje za male napięcie bo dawał 13.2v a teraz jak zrobił daje 14.5v. jest lekka poprawa w golfie ale na zimnym silniku teraz tylko szarpie i obroty falują i pedałem gazu trzeba wachlować. natomiast na ciepłym chodzi znakomicie nic nie zadrży ani nie zafaluje czy to może być wina sondy lambda?? bo stwierdził ze uszkodzona jest
-
- Nowicjusz
paliwo jest ok kumpel leje to samo co ja i działa mu wszystko. Zatankowałem z CPN-u tez i dalej to samo. Nie chce mi się już kasy ładować w tego mechanika jak i tak już 500 zł wydałem bo to bo tamto a poprawy nie ma. i chciał bym się tym sam zająć i dlatego moje pytanie czy uszkodzona sonda lambda może takie objawy mieć
-
- Nowicjusz
juz to robilem i nie pomaga po krotkiej chwili dzieje sie to samo. Dzis odziwo samochod sam z siebie zaczal normalnie pracowac i nawet obroty nie faluja:)) zobaczymy jak dlugo
-
- Nowicjusz
Czy to normalne ze z okolic przepustnicy czuc benzyne?? bo odpalalem dzis na kable i musialem kilka razy probowac bo sie tak jakby zachłysną i czuc bylo mocno benzyne z okolic przepustnicy wlasnie
- Paweł Marek
- V.I.P.
trudno powiedzieć, może regulator ciśnienia paliwa strzelił. Napisz przynajmniej co masz pod maską, czyli oznaczenie silnika albo fotkę wklej, jest z 6 typów 1.6 w tym 3 całkowicie odmienne wtryski.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
znalazlem na tej stronce http://www.golf3.pl/topics28/zdjecia-si ... t14332.htm" onclick="window.open(this.href);return false; modele silnikow i ze zdjecia model ABU wyglada identyczne jak moj wiec to raczej bd ten. i jeszcze jedno po restarcie komputera jak odlacze klemy na kilka godzin to moge nim jezdzic z 2 dni normalnie a pozniej znowu przygasa i szarpie i tak w kolko ;/
- Paweł Marek
- V.I.P.
a masz lpg?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz