zapalam po czym gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zapalam po czym gaśnie
Witam wszystkich,jestem tutaj nowy,aczkolwiek posiadaczem golfa jestem od ładnych paru miesięcy. Otóż mam taki problem ,czasami (nie zawsze) gdy chcę odpalić samochód ,głownie jest to z rana ,gdy nie był użytkowany przez znaczną ilość godzin gaśnie . Opiszę to dokładniej . Zapalam go na biegu jałowym ,kręci normalnie ,po czym chodzi zwyczajnie bez dodawania gazu na 1k obrotów . Gdy natomiast dodam lekko mocy do 2k obrotów ,co uważam aby nie było jakąś straszną rzecza przy opadaniu z 2k wskazówka opada na około 0,7 po czym śilnik gaśnie , zapalę go ponownie ,często to samo, za 2,3 razem jest już normalnie ... co może być tego przyczyną ?? Myślałem ,że to może wina immobilisera ,pragnę dodać ,że miałem zakładany alarm Enigma ,mam go na osobny pilot,fabrycznego już nie stosuję. Proszę o jakąkolwiek pomoc ,pozdrawiam
zapalam po czym gaśnie
Szukaj nieszczelności w dolocie. Na pierwszy rzut do wymiany uszczelki pod kolektorem ssącym.
zapalam po czym gaśnie
dziękuję bardzo za pomoc, była to wina przepustnicy ,zalecili mi wymianę(około 500zł) ale ją sobie przeczyściłem benzyną za 5zł i problem zniknął jak ręką odjął,można zamknąć