Witam
Zakupiłem okazjonalnie sprawny gaźnik 2E3 i po założeniu do auta ma ma słabiutkie obroty na ssaniu które oscylują w granicach 1000 obrotów.Sprzedający wspominał o regulacji obrotów ssania tyle że zapomniałem o który ząbek krzywki ma opierać się śruba Czy mógłby mi ktoś pomóc w tym temacie?
Obroty na ssaniu pierburg 2E3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Póki co nie ruszaj ząbków, wrócisz do tematu jak poczytasz o regulacji gaźnika, na początek tzw podwyższonych obrotów biegu jałowego. Pozycja dla ciebie Gaźniki sprawdzanie i regulacja Jurgen Kasedorf str 117. ściągniesz łatwo z "gryzonia"
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Witam. U mnie jest ta sama sytuacja, na ssaniu też obroty są około 1000. Próbowałem regulować te podwyższone obroty biegu jałowego ustawiałem na najwyższym ząbku krzywki i ustawiałem na 2000 obr i mam problem ponieważ po podłączeniu filtra powietrza na rozgrzanym silniku obroty utrzymują się w granicach 2000 tys, a na zimnym(przed odpaleniem wciskam pedał gazu) nadal oscylują w granicach 1000. Już próbowałem regulować pare razy ale za każdym jest to samo, koledzy pomóżcie bo ja już nie wiem co to moze byc.
krys94, wg emaila ktory mi napisales piszesz ze na przedostatnim stopniu liczac od najwyzszego, a w ksiazce pisze ze na przedostatnim stopniu liczac od najnizszego. Moze w tym tkwi rozwiazanie Twojego problemu.
Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!
jaroslawwiatr, Ja już mam wszystko ogarnięte. Ktoś przede mną robił ten gaźnik i nie wiem po co ale rozebrał tą tarczę i źle założył. Trochę czasu minęło jak do tego doszedłem, rozebrałem to trochę nad tym posiedziałem i złożyłem jak ma być. Teraz wszystko działa jak należy.