Witam
Mam zdiagnozowaną usterkę w golfie Plus z 2008, dotycząćą mechaniczne pompy paliwa. Oznaczenie oryginału(część z 2010 roku, bo wcześniejsze są podobno niedostępne),
03C 127 026 J. Koszt tej pompy jest za wysoki i szukam pilnie zamiennika, ale nikt nie potrafi mi powiedzieć czy zamiennik będzie pasował. Czy ktoś coś wie na temat pomp i ich zamienników? z góry dzięki za szybkie odpowiedzi
Golf Plus problem z pompą paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf Plus Pilnie!!problem z pompą paliwa!!!
znalazłem jeden w Polsce! zamiennik firmy Vemo, niby pasuje na co wskazuje opis ale jego cena 478 zł( w serwisie za oryginalną pompę VW trzeba płacić 1000 zł) i tak nie jest niska i nie nikt nie jest w stanie mi powiedziec czy będzie ona pasować do auta. Bezsensem będzie zakup części która nie pasuje. proszę o dobre słowo:)
- Paweł Marek
- V.I.P.
Golf Plus Pilnie!!problem z pompą paliwa!!!
Masz zbyt nowe auto żeby tak łatwo było jak mają posiadacze dojrzalszych aut
Mogę tylko podpowiedzieć takie rzeczy:
1. Vemo robi pompy elektryczne nie wiem czy to co znalazłeś to w ogóle pompa mechaniczna jakiej szukasz
2. Sprawdź w katalogu ETKA numer pompy na pierwszy montaż lub odczytaj numer swojej, to co ci powiedziano że nie są produkowane o twoim numerze to wynika z tego że katalog ETKA czyli najważniejszy dla VW pokazuje numery części aktualnie produkowanych a nie tych które szły na pierwszy montaż, ale poruszając się odpowiednio "wstecz" w tym katalogu można dojść do numeru części na pierwszy montaż i wszystkich które były do chwili obecnej (np z M na końcu ma ci też pasować i wg tego numeru należy szukać, ale to tylko po to żeby ew. znaleźć część używaną bo na zamienniki tej cześci raczej nie licz.
3. Pompy te sa też montowane w skodach, może w sklepie skody będzie trochę taniej, ale i tak z tego co widzę po sklepach internetowych to wszędzie ceny oscylują w granicach 195-210 euro.
Mogę tylko podpowiedzieć takie rzeczy:
1. Vemo robi pompy elektryczne nie wiem czy to co znalazłeś to w ogóle pompa mechaniczna jakiej szukasz
2. Sprawdź w katalogu ETKA numer pompy na pierwszy montaż lub odczytaj numer swojej, to co ci powiedziano że nie są produkowane o twoim numerze to wynika z tego że katalog ETKA czyli najważniejszy dla VW pokazuje numery części aktualnie produkowanych a nie tych które szły na pierwszy montaż, ale poruszając się odpowiednio "wstecz" w tym katalogu można dojść do numeru części na pierwszy montaż i wszystkich które były do chwili obecnej (np z M na końcu ma ci też pasować i wg tego numeru należy szukać, ale to tylko po to żeby ew. znaleźć część używaną bo na zamienniki tej cześci raczej nie licz.
3. Pompy te sa też montowane w skodach, może w sklepie skody będzie trochę taniej, ale i tak z tego co widzę po sklepach internetowych to wszędzie ceny oscylują w granicach 195-210 euro.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Golf Plus problem z pompą paliwa
Dziękuję za odpowiedź, faktycznie problemy związane z golfem plus mogą być za świeże ale zaczynają się pojawiać niestety. W końcu to 4 rok użytkowania. Niestety zmuszony byłem skorzystać z usług salonu VW, więc nawet nie wiem czy miałem inne możliwości, czyli możliwość zamontowania zamiennika. Mam nadzieję, że w przyszłości ktoś rozwiążę tą zagwozdkę. Dziękuję za pomoc, pozdr