Przepustnica a falowanie obrotów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam użytkowników mk3.niedawno nabyłem golfika 1.6 8v pełen wtrysk,no i okazuje się że falują obroty.I tutaj moje pytanie do was ,moja przepustnica ma oznaczenie F ale są przepustnice oznaczone literka D,i zastanawiam się czy ta moja przepustnica jest odpowiednia do mego silnika i czy to może miec wpływ na to falowanie? Pozdrawiam.
-
- Mały gagatek
Witaj. Jeżeli masz Golfa z silnikiem AEE, to Ci współczuję. Najabardziej problematyczny silnik jeżeli chodzi o wolne obroty. Niektórym pomaga wyczyszczenie jej i adaptacja, a niektórym wręcz przeciwnie (w tym mi). Jeżeli Twoja ma oznaczenie F, to takiej szukaj. W moim temacie odnośnie silnika AEE i problemów z nim, ktoś napisał, że wsadzał przepustnicę z inną literką na końcu i auto też mu falowało.
koledzy tezsie z tym meecze ale mysle ze problem nie lezy w przepustnicy. bo mam juz 3 i dalej to samo he.powoli sie dowiem
-
- Mały gagatek
Co do falowania obrotów to przyczyn może być masa. Zaczynając od brudnej przepustnicy kończąc na zepsutym którymś z czujników.