Niechodzi na jednym cylidrze 1,3 NZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam ma taki problem jaka może być przyczyna raz chodzi raz nie chodzi na jednym cylindrze świece zmieniłem chodził na drugi dzień odpalałam już nie chodzi proszę o pomoc
Iskra jest poprawna?
jaki kolor ma świeca?
Jest okopcona, zaolejona, zalana?
jaki kolor ma świeca?
Jest okopcona, zaolejona, zalana?
- Paweł Marek
- V.I.P.
karol2505, na jakiej podstawie oceniasz że nie chodzi na jeden cylinder, bo na ogół jesli ocena ta polegała na zdejmowaniu po jednej fajce - to jest błędna a przyczyna to jakieś nieprawidłowsci w składzie mieszanki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
no to opisz dokładnie objawy zasugerowałeś diagnozę ale chyba wziąłeś to z powietrza.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
a wiec tak odpalam mojego golfika, nierówno chodzi na czwartym cylindrze licząc od cewki zapłonowej (trzepie silnikiem ) iskra jest ale gdy samochod troche pochodzil juz dobrze chodzi może to być wina sania automatycznego ?
-
- Użytkownik
Mam to samo i też nie mogę rozwiązać problemu. Z tym, że u mnie problem występuje gdy na zewnątrz temperatura jest poniżej 0*C.