Wszystko na temat swapu z 2E na AGG

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

djla
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: djla » śr sie 17, 2011 23:12

Witam, chcialbym dowiedziec sie wszystkiego na temat takiego swapu. Rozumiem, ze kupic musze silnik kompletny, wiazke, kompa, przy okazji tez kupie climatronic i skrzynie bo moja umiera. Tu 1 pytanie czy skrzynia bedzie na linki? Da sie wymienic caly mechanizm bo ja mam chyba na wybierak? Wg etki pompy paliwa sa takie same, wiec chyba ruszal nie bede. Tak wiec jesli ktos przez to przechodzil prosze niech podzieli sie doswiadczeniem.

BTW 2e ma ponoc natryski oleju na denka tloka, a AGG tez?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw sie 18, 2011 08:35

ma natryski ale to nie jedynba różnica jeśli chodzi o sam silnik pomijajac inny układ wtryskowy. Główne różnice sa w głowicy i polegają na tym że AGG ma lżejsze zawory o cieńszych trzonkach i dzieki temu mozna było zastosować po jednej spręzynie zaworowej zamiast dwóch jak w 2E, dzięki temu rozrząd daje mniejsze opory w czasie pracy. Pompa taka sama. Sterowanie skrzynią to samo bez linek. Musisz pamiętac o reszcie osprzetu silnika czyli chodzi głównie o inny przepływomierz i rurę dolotu. Przepływomierz klapkowy z 2E odsprzedasz za dobra cenę. Klimatronik bym sobie darował za dużo do psucia wybrałbym manualną klimę

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

djla
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: djla » czw sie 18, 2011 17:14

Co do osprzetu to oczywiscie, ze caly potrzeba. a Sprzeglo tez ma na linke? Moze wyjasnisz mi o co kaman z tym climatroniciem? Bo jest do sprzedania agg z klimatronikiem, ale nie mam pojecia czy cos bedzie trzeba przerabiac?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw sie 18, 2011 19:57

nie w porządku jak masz do wzięcia komplet klimatronika o którym masz pewność że działał przed wyjęciem to bierz, chodziło mi o potencjalną awaryjność elektroniki i serwomechanizmów sterujących klapkami .

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

djla
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: djla » pt sie 19, 2011 21:02

a co z wydechem? podejdzie z 2e?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt sie 19, 2011 21:27

http://www.catalogue.bosal.com/pages/ex ... =2.0&fuel=" onclick="window.open(this.href);return false;

prawie na bank podejdzie chociaż zależnie od rocznika 2E miał taki sam lub troszkę inny, jeśli inny to różnice były w portkach, długości katalizatora i rury do kata do tłumika środkowego. Wg widoku w katalogu jeśli kompletny to ma pasować.

djla
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: djla » sob sie 20, 2011 18:10

ja mam we winie 1hzrw509 bodajze:D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”