Witam. W końcu zwracam się do was o pomoc, bo niestety nie wiem co mam dalej zrobić z moją trójką.
Do rzeczy:
DANE: VW Golf mk3 1992 rok
Silnik: 1,8 75 koni AAM
PROBLEM: Pewnego dnia odstawiłem samochód na parking i nie jeździłem nim dwa dni, w międzyczasie padał deszcz, kiedy wróciłem do samochodu widziałem ze na podłodze jest woda ( musiała się jakoś dostać do samochodu) i od tego zaczęły się moje problemy, nie chciał odpalić. Wstawiłem samochód do garażu wysuszyłem z wody itd. próbowałem odpalić ale nic, sprawdziłem czy jest benzyna- była, sprawdziłem czy jest iskra- jest! pomyślałem ze może padła pompa paliwa, aczkolwiek po włączeniu stacyjki było ją słychać, odpiąłem przewód paliwowy włączyłem stacyjkę, próbowałem odpalić i okazało się że paliwo nie leci, więc byłem pewny na 100% ze to pompa paliwa, udało mi się ją po ciężkim boju w końcu wyciągnąć ale z głupoty postanowiłem sprawdzić jeszcze raz czy działa, okazało się że podaje paliwo, ale co dziwne POWROTEM zamieniłem przewody wsadziłem pompę do baku sprawdziłem czy dochodzi paliwo przewodem do silnika, okazało się ze dochodzi, więc spróbowałem odpalić- niestety nawet nie miał zamiaru ruszyć.. dodam iż posiadam założoną instalację gazową która uruchamiała gaz dopiero gdy silnik przekroczył 2,5tys obrotów i wczesniej nie udawało mi sie odpalić np na gazie, a nawet nie chciałem i odkąd mam ten samochód zawsze odpalałem go na benzynie i po pewnym czasie dopiero włączałem gaz. Teraz uda mi się go odpalić na gazie i silnik pracuje, a jak przełączę na benzyne to gaśnie, wymontowałem wtrysk, był ubrudzony z oleju, wyczysciłem założyłem ponownie ale dalej nie odpala na benzynie :/ nie wiem juz co zrobić, prosze o pomoc i porady. ( czy może to być wina np zalanego komputera? albo jakiejś elektryki? )
PS: Wkład stacyjki był wyjechany a znajomy przerobił mi odpalanie na "guziki" tak więc odpalam samochód z 3 guzików ale nigdy nie miałem wczesniej z tym problemów bo łapał jak nalezy, dodam także że przed "zalaniem" samochód chodził bardzo dobrze zarówno na gazie jak i na benzynie i nie miałem z nim problemów,
świece i kable wymieniłem w zeszłym roku.
nie chce odpalić na benzynie- dziwna sprawa, proszę o pomoc.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie chce odpalić na benzynie- dziwna sprawa, proszę o pomoc.
jesli na gazie działa jak nalezy to wina sterownika moze byc najlepiej jakbys miał na podmianke lub jakis przekaznik od sterowania benzyny padł
Były golfik:/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197