Problem z odpalaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z odpalaniem
Witam, mam problem z odpalaniem, wyglada to nastepujaco: z rana czasami nie chce mi zapalic Golfik, wyglada to w ten sposob, ze rozrusznik kreci, a ja naciskam pare razy z 6 pedal gazu, aby doszlo paliwo i zapalil, bo jak nie naciskam pedalu gazu to rozrusznik kreci i nawet nie pierdnie, tylko pada akumulator po paru probach. Jak myslicie, czego to wina, dodam, ze kable wymienilem, byc moze pompka paliwa[?] Macie jakieś pomysly[?] A najlepsze jest to, ze jak juz sie zagrzeje silnik, to odpala bez problemu. Nie wiem czy to moze byc zwiazane z czujnikiem plynu chlodzacego, ale mi padl i dochodzi do 70-80 stopni. Czekam na wasze rady. Pozdrawiam
Problem z odpalaniem
Jutro wymieniam czujnik temperatury cieszy chłodzącej, kupiłem oryginalny z numerem co był na starym. Zobaczymy co to pomoże, jak nie czujnik powoduje ciężkość odpalenia z rana, to wymieniam pąpke
Problem z odpalaniem
Dzis z rana wymienilem czujnik temperatury cieczy chłodzącej, zapalil za pierwszym razem i bez zbednego krecenia rozrusznika. Co bedzie dalej czas pokarze, tzn, jutro z rana, aby był zimny silnik
Problem z odpalaniem
I wszystko już jasne, problem odpalania polegał na złym czujniku temperatury cieczy chłodzącej. Kupiłem nowy najlepszy jaki był i najdroższy, zamontowałem i problemy zniknęły:) Nie wiem czy to prawda, ale słyszałem, że czujnik ten daje zwiększoną dawkę paliwa na rozruch, gdy jest zły nie:)
PROBLEM ROZWIĄZANY, WIĘC TEMAT ZAMKNIĘTY
PROBLEM ROZWIĄZANY, WIĘC TEMAT ZAMKNIĘTY