Swap silnika z 1.3 na 1.6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie swapu silnika 1.3 na 1.6 na gaźniku, ponieważ 1.3 mi zdechło a remont jest raczej nie opłacalny chciał bym wrzucić 1.6 Tylko pytanie moje brzmi czy 1.6 podejdzie mi do skrzyni z 1.3 i ogólnie co bym musiał zmienić bo niestety mój budżet jest mocno ograniczony za pomoc z góry dzięki
Re: Swap silnika z 1.3 na 1.6
Jeżeli tak to lepiej poszukaj takiego samego silnika lub tylko tego co potrzebujesz do wymiany np sam goły tzw słupek czyli blok silnika z wałem i tłokami.Maksin pisze:mój budżet jest mocno ograniczony
Z jednej strony tak by było najłatwiej, ale chciał bym mniej więcej przynajmniej co trzeba by wymienić do 1.6 ponieważ zawsze parę koni więcej...
- Paweł Marek
- V.I.P.
inna skrzynia przede wszystkim
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
On pewny a ja Tobie to potwierdzam, jak można nie być pewnym co ci mod pisze.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
zawieszenie sterownik skrzynia hamulce serwo elektryka inna niż w 1.3 ja bym poszukał 1.6 ale TD mniej zmian przynajmniej tak mi mechanik tłumaczył że trzeba zmienić sprężyny przód licznik pewnie coś elektryki i skrzynie
passat b5 115KM AZM 2003r