Witam! mam problem z silnikiem AAM. Podjechał do mnie kuzyn i narzekał na to że rano nie chce dobrze odpalać i niekiedy obroty świrują.Wyciągnełem wtrysk (jednopunkt).Odkręciłem silnik krokowy, rozebrałem i było wszystko git. Guma pod wtryskiem lekko spękana ale nie na wylot. Daje jeszcze rade. Troche wyczyściliśmy szmatą i sprowrotem do auta. i teraz zonk bo tryma cały czas nawet po nagrzaniu 1200 obrotów. Wszystkie wężyki podpięte, wtyczki też. Patrzyłem czy nie łapie lewego powierza ale nic. Tu chyba jeszcze za stary komp by robić adaptacje przepustnicy co?
W Vagu nie ma dla tego auta dostęnej grupy "098" dostępna jest tylko 001.
Co teraz??
P.S.
Powiem od razu, że wcześniej z obrotkami trzymał normalnie. Kabelki świece itd. było 2 tygodnie temu nowe zakładane.
HELP
jestem pod siarzewski_22@o2.pl lub gg 1675731
Z GÓRY DZIĘKI
Problem z obrotami w silniku AAM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Problem z obrotami w silniku AAM
A bym jeszcze zapomniał. Wywala błąd 0516 w VAG. Jak go skasuje. Chwila moment i wywala na nowo. Open or short to B.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Linka gazu ma luzu troszkę po zwolnieniu pedału?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
takPaweł Marek pisze:Linka gazu ma luzu troszkę po zwolnieniu pedału?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Spróbuj podać pełny opis błędu, taki numer nie za bardzo - 2 zera były na początku?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
TAK 00516Paweł Marek pisze:Spróbuj podać pełny opis błędu, taki numer nie za bardzo - 2 zera były na początku?
Przypuszczam że to sypnoł się krokowy