Witam;) Ostatnio rozłączyło mi się podciśnienie, wiec postanowiłem podłączać całe na nowe. I przy podłączaniu przez przypadek zamontowałem na odwrót coś przypominającego filtr od paliwa motocyklowy. Silnik chodził bardzo równo i obroty nie falowały, jak nigdy Przy sprawdzaniu czy wszystko jest dobrze zauważyłem ze właśnie on jest na odwrót, niż był wcześniej. Wiec poprawiłem go tak jak powinien być po czym silnik lekko faluje i nie chodzi tak równo jak przy pomyłce
Pierwsze pytanie co to jest?? zdjecie niżej.
Drugie pytanie czy może to być wadliwe? I dlatego może być taka zmiana.
I tak przy okazji czy nadaje sie przewód nadmiarowy do wtrysków??
A i jak coś to ma do znaczenia 1.6 75KM gaznik 2e2
Co to jest? Chodzi równo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Co to jest? Chodzi równo
jest to nie jako zawór zwrotny przepuszczający cisnienie tylko w jedna stronę
taki zawory są stosowane min w serwie ham, w silniczkach krokokowych , w układzie zasilania na przewodzie odprowadzajacym nadmiar paliwa z wtrysku, jak i EGR
taki zawory są stosowane min w serwie ham, w silniczkach krokokowych , w układzie zasilania na przewodzie odprowadzajacym nadmiar paliwa z wtrysku, jak i EGR
- Paweł Marek
- V.I.P.
Co to jest? Chodzi równo
zaworek zwrotny na wezyku podciśnieniowym do zielonej bańki stanowiącej rezerwę podciśnienia dla siłownika pull down
część 125 masz pokazany układ podciśnień http://www.ruddies-berlin.de/bilder_2E2 ... kung14.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
część 125 masz pokazany układ podciśnień http://www.ruddies-berlin.de/bilder_2E2 ... kung14.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Misza1122
- Forum Master
- Kontakt:
Co to jest? Chodzi równo
Aha;) Dzięki;) Tak jak myślałem;) Tylko dlaczego po założeniu go odwrotnie silnik pracował równo i bez falowani obrotów?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Co to jest? Chodzi równo
tego nie wiem, widac powodował dostawanie się lewego powietrza do gaxnika. Jesli tak się działo mimo prawidłowego założenia i wszystkie wezyki były szczelne, to może wskazywać na nadmierne zubożenie mieszanki, mozna mysleć o regulacji jesli masz odwagę.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Misza1122
- Forum Master
- Kontakt:
Co to jest? Chodzi równo
I bedzie chyba trzeba tak zrobić. Tylko powymieniam jeszcze kilka elementów na nowe i będzie trzeba próbować regulować
Wielkie Dzięki za pomoc
Wielkie Dzięki za pomoc