bardzo mozliwe. 6 stopni na wolnych po wcześniejszej przegazówce kilka sekund coby znak uspokoić. Można na 9 bez ujemnych skutków tak przynajmniej sam stwierdziłem ustawiając pod LPGWyrox pisze:to wina zaplonu ?
Golf 2.0 8v 2E Szarpie na niskich obrotach .
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Ja próbowałem różnych ustawień i stwierdziłem że najoptymalniej jest nie przekraczać tych 9 stopni. Ja wyprzedzić więcej to pojawiają się kłopoty z wolnymi obrotami, spadki obrotów i łatwe gaśniecie przy ruszaniu czy właczeniu klimy. Ale jeździłem na probę nawet z ustawieniem -20 stopni - auto miało porządnego kopa powyżej 4 tys. obrotów ale poniżej 2 tysięcy nie dało sie ruszyć nim nawet..
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
możesz sobie zrobić podziałkę na kole zamachowym, cienki znak to jest wyprzedzenie 6 stopni,gruby w tył od niego to jest OT czyli zero, to na jeden stopien wypada ok 2-3 mm nie wiem dokładnie, albo użyj lampy z regulacją i wówczas świecisz na szeroki OT a na lampie ustawisz ile chcesz, stówke taka lampa na allegro kosztuje