Witam
Golf GTI 2.0 2E dużo pali, spaliny bardzo śmierdzą jakby mial za duza dawke benzyny jest zamulony jakby go zalewało, po podpięciu do kompa napięcie na sondzie spada do 0,00 V wrzucane były dwie używane sondy teraz została zakupiona w serwisie NOWA sonda Bosch oryginał nówka i też napięcie spada do 0V co może być przyczyną ??
2.0 2E dziwne zachowanie sondy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- CineK_JawoR
- Grupa Dolny-Śląsk
- Kontakt:
Mój golf --> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=315821" onclick="window.open(this.href);return false;
jeśli stoi na 0V to mieszanka uboga i sterownik nie może wzbogacić
może przepływka podaje głupoty
może przepływka podaje głupoty
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
- CineK_JawoR
- Grupa Dolny-Śląsk
- Kontakt:
Co to znaczy że sterownik nie może wzbogacić? Mieszanka chyba nie jest uboga skoro tyle pali a sonda nowa
Mój golf --> http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=315821" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
Przyjrzyj się dwururce czy szczelna ( część łącząca kolektor wydechowy z katalizatorem). Sprawdź czy na zapalonym silniku sonda jest podgrzewana - znaczy czy dostaje napięcie jak z aku na białe kable.
I przede wszystkim - wątpię czy komp podaje ci napięcie sondy, lepiej sprawdź testerem albo nawet zwykłym miernikiem na jej kablu sygnałowym - tym oddalonym od pozostałych trzech we wtyczce. I czy ADY w profilu to jakaś pomyłka czy faktycznie pytasz o 2E?
I przede wszystkim - wątpię czy komp podaje ci napięcie sondy, lepiej sprawdź testerem albo nawet zwykłym miernikiem na jej kablu sygnałowym - tym oddalonym od pozostałych trzech we wtyczce. I czy ADY w profilu to jakaś pomyłka czy faktycznie pytasz o 2E?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- CineK_JawoR
- Grupa Dolny-Śląsk
- Kontakt:
ADY mam w moim GTI a 2E ma kumpel i razem głowimy sie nad tym i nie możemy dojść do przyczyny.
-
- Gadatliwa bestia
Sorki za mały odkop ale miałem ostatnio problem, znajomy prosił abym zajrzał mu do autka (passat b4 2e) z instalacją bingo s-4 i pojawił sie problem gdyż sonda cały czas pokazuje napiecie w granicy 2-2.2v. Czy to wina padniętej sondy czy może coś innego?