No kolego mam bardzo podobny problem. A jak wygląda sprawa obrotów na biegu jałowym? Dusi się?
Ja ogólnie podejrzewałem pompę paliwa, albo brzydki scenariusz że w baku mam paprochy, które osadzają się na siateczce pompy i blokują dopływ paliwa.
Jesteś pewien, że przepływka jest ok? Sprawdzałeś ją VAGiem czy podłączałeś inna sprawną? Ja niebawem zamierzam podmienić przepływkę i zobaczyć w czym leży problem. Jeśli to nie będzie to, będę grzebał przy pompie paliwa, a tego robić nie lubię.
W razie czego tu masz jeszcze mój temat: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=376147" onclick="window.open(this.href);return false;
2.0 2E Szarpanie ....
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Leszek Madison
- Użytkownik
- Leszek Madison
- Użytkownik
- Leszek Madison
- Użytkownik
Re: 2.0 2E Szarpanie ....
Też mnie to nachodziło, ale z braku czasu póki co o tym nie myślę. U mnie powinno łatwo pójść bo niecały rok temu zmieniałem pompę. Najgorsze jest rozdziewiczanie tej plastikowej wielkiej nakrętki
Najlepiej wypompuj ze zbiornika paliwo zupełnie. Zobaczysz przy okazji czy dobrze pompuje. Wyjmij pompę razem z koszyczkiem i jak już niewiele będzie paliwa zerknij lub wymacaj czy nie ma farfocli na dnie.
I daj znać czy coś znalazłeś
Najlepiej wypompuj ze zbiornika paliwo zupełnie. Zobaczysz przy okazji czy dobrze pompuje. Wyjmij pompę razem z koszyczkiem i jak już niewiele będzie paliwa zerknij lub wymacaj czy nie ma farfocli na dnie.
I daj znać czy coś znalazłeś