Temperatura wody

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Dawidoosek
Nowicjusz
Nowicjusz

Temperatura wody

Post autor: Dawidoosek » czw lis 11, 2010 17:59

Witam koledzy,

Mam pytanie dotyczące temperatury silnik benzynka 1.6 i sprawa następująca temperatura wody jest na poziomie ostatniej kreski (na moje oko około 60') potem jest przerwa i dopiero nominał 70' więc do tej 70' nigdy nie dojechało z takiego powodu że jeśli temperatura podniesie się chociaż trochę ponad te 60' to od razu do akcji wkracza wiatrak. I tu pytanie co za to odpowiada czujnik temperatury czy może termostat do wymiany ??

Wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie – co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.

Awatar użytkownika
krisss.79
Użytkownik
Użytkownik

Temperatura wody

Post autor: krisss.79 » czw lis 11, 2010 18:04

Jesli wlacza sie wiatrak przy 70 C to na bank zle pokazuje czujnik temperatury,wymien go na nowy [najlepiej oryginal w ASO ],zadnych zamiennikow bo to szmelc.

Zapraszam do ogladania mojej czerwonej strzaly
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=279221

Awatar użytkownika
Dawidoosek
Nowicjusz
Nowicjusz

Temperatura wody

Post autor: Dawidoosek » czw lis 11, 2010 18:09

W takim razie jutro skoczę do sklepu i powiem jakie rezultaty :D
dzięki za szybką odpowiedź

Wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie – co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Temperatura wody

Post autor: Paweł Marek » czw lis 11, 2010 18:44

jeśli nie pomoże to masz prawdopodobnie awarie łączoną: zepsuty termostat i za wcześnie włączający włącznik w chłodnicy

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Dawidoosek
Nowicjusz
Nowicjusz

Temperatura wody

Post autor: Dawidoosek » pt lis 12, 2010 12:24

Witam:)
a więc problem z temperaturą znikł, tak jak mówiłem rano wizyta w sklepie zakupiony został czujnik i termostat (pomyślałem że to wymienię o jednym brudzie) hehe no i wskazówka idealnie na środeczku :) dzięki za zainteresowanie temat do zamknięcia ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”