nie działa na benzynie i nie rozłącza pompy

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

janci0
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: janci0 » pt lis 12, 2010 22:06

Witam ponownie. Sprawdziłem opory na pinach 7 i 25 wtyczki od kompa i jest po 0.8 Ohma, więc przyjmijmy że się zgadza( ten sam rząd wielkości). Sprawdziłem też pin 13, czyli zasilanie kompa i przy włączonej stacyjce jest 12V, sprawdziłem jeszcze przekaźnik 32 i wszystko w normie, czyli jak na pinie 13.
Czekam na dalsze instrukcje.

janci0
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: janci0 » ndz lis 14, 2010 23:50

Chciałbym się przypomnieć i prosić o dalsze wskazówki. Wyniki ostatnich badań trzy posty wcześniej.

Kolegę magnum1982 chciałbym prosić o nie "wchodzenie" w mój temat z niezbyt podobnym zagadnieniem.

denisz
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: denisz » śr lis 17, 2010 17:24

janci0, powinieneś podmienić sterownik na inny w celu sprawdzenia czy jest OK.
Skoro podaje ci cały czas masę sterującą na cewkę przekaźnika pompy to mogą być też inne jego funkcje walnięte (wtrysk). Tym bardziej, że nie rozłaczający się przekaźnik pompy paliwa nie będzie problem z uruchomieniem silnika.

janci0
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: janci0 » śr lip 27, 2011 13:06

Ze sporym opóźnieniem, ale jednak... Problemem okazał się walnięty sterownik. Teraz ładnie śmiga. Dzięki za pomoc.

pks1981
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: pks1981 » sob lip 30, 2011 21:50

Panowie pomocy i sory że się podłączyłem do tematu, ale mam podobny problem co kolego, tyle że u mnie nie załącza się przekaźnik pompy, wcześniej przeglądałem forum elektrodzie i znalazłem też coś, koleś był pewny że to sterownik, tyle że tam pisał że w sterowniku przepalają się jakieś ścieżki i jakiś podzespół, ja rozebrałem swój i nic nie widać chodzi mi o jakieś przepalone ścieżki czy spalone elementy, o co w tym chodzi czy to może być wina czegoś innego?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”