Witam ponownie. Sprawdziłem opory na pinach 7 i 25 wtyczki od kompa i jest po 0.8 Ohma, więc przyjmijmy że się zgadza( ten sam rząd wielkości). Sprawdziłem też pin 13, czyli zasilanie kompa i przy włączonej stacyjce jest 12V, sprawdziłem jeszcze przekaźnik 32 i wszystko w normie, czyli jak na pinie 13.
Czekam na dalsze instrukcje.
nie działa na benzynie i nie rozłącza pompy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Chciałbym się przypomnieć i prosić o dalsze wskazówki. Wyniki ostatnich badań trzy posty wcześniej.
Kolegę magnum1982 chciałbym prosić o nie "wchodzenie" w mój temat z niezbyt podobnym zagadnieniem.
Kolegę magnum1982 chciałbym prosić o nie "wchodzenie" w mój temat z niezbyt podobnym zagadnieniem.
janci0, powinieneś podmienić sterownik na inny w celu sprawdzenia czy jest OK.
Skoro podaje ci cały czas masę sterującą na cewkę przekaźnika pompy to mogą być też inne jego funkcje walnięte (wtrysk). Tym bardziej, że nie rozłaczający się przekaźnik pompy paliwa nie będzie problem z uruchomieniem silnika.
Skoro podaje ci cały czas masę sterującą na cewkę przekaźnika pompy to mogą być też inne jego funkcje walnięte (wtrysk). Tym bardziej, że nie rozłaczający się przekaźnik pompy paliwa nie będzie problem z uruchomieniem silnika.
Ze sporym opóźnieniem, ale jednak... Problemem okazał się walnięty sterownik. Teraz ładnie śmiga. Dzięki za pomoc.
Panowie pomocy i sory że się podłączyłem do tematu, ale mam podobny problem co kolego, tyle że u mnie nie załącza się przekaźnik pompy, wcześniej przeglądałem forum elektrodzie i znalazłem też coś, koleś był pewny że to sterownik, tyle że tam pisał że w sterowniku przepalają się jakieś ścieżki i jakiś podzespół, ja rozebrałem swój i nic nie widać chodzi mi o jakieś przepalone ścieżki czy spalone elementy, o co w tym chodzi czy to może być wina czegoś innego?